Siyaset
Giriş Tarihi : 10-08-2020 17:24   Güncelleme : 10-08-2020 17:24

Kovid-19’a Karşı Aşı ve İlaç Geliştirme Projelerimizde Önemli Mesafe Katediyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Hamdolsun aşı çalışmalarımızda iki aşı adayımız hayvan deneyini başarılı bir şekilde tamamladı” dedi.

Kovid-19’a Karşı Aşı ve İlaç Geliştirme Projelerimizde Önemli Mesafe Katediyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun aşı çalışmalarımızda iki aşı adayımız hayvan deneyini başarılı bir şekilde tamamladı. Hatta bunlardan birisi Etik Kurul onayını da alarak insanlar üzerinde klinik çalışma safhasına geldi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzun onayının ardından inşallah bu çalışmaları süratle başlatacağız. Tabii aşının yanı sıra ilaç geliştirme faaliyetlerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Hekimlerimiz tarafından yoğun biçimde kullanılan favipiravir etkin maddesini baştan sona sekiz basamağı içerecek şekilde sentezledik, ruhsatlı ve ticari bir ürüne dönüştürdük” şeklinde konuştu.

 

“MİLLÎ TEKNOLOJİ HAMLEMİZİ YENİ YATIRIMLAR, YENİ PROJELERLE MUHAKKAK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde uçtan uca aşı ve ilaç geliştirilmesine imkân veren büyük deney hayvanları laboratuvarı da dâhil olmak üzere ileri seviye bir merkez kurulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî teknoloji hamlemizi yeni yatırımlar, yeni projelerle muhakkak devam ettireceğiz” vurgusunda bulundu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN