Ekonomi
Giriş Tarihi : 06-02-2018 11:19   Güncelleme : 06-02-2018 11:19

Köyüne geri dönene 300 koyun verilecek ve sigortası yapılacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın köyden kente göçün önüne geçebilmek için geliştirdiği ‘kendi işinin patronu ol projesi ne zaman ve nasıl başlayacak.

Köyüne geri dönene 300 koyun verilecek ve sigortası yapılacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamanın ardından projenin uygulama zamanı merakla bekleniyor.

Projeye göre, tapu ipotekleriyle beraber çiftçi ailelere 300 adet koyun verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba "köyden şehire gitme, hem maaşını al hem de kendi işinin patronu ol" projesinin detaylarını "Bu projelerinin amacı köylerden şehirlere gidişi önlemek ve köye geri dönüşü sağlamak. Müthiş bir sosyal ve sürü arttırma projesi. Her bir aileye 300 adet damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alanlar ayrıca asgari ücretlerde alacaklar. Sigortalarını da yapacağız. Yemleri, ilaçları veteriner eksikleri ne varsa hepsini karşılayacağız. Sadece köylerde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız” şeklinde açıklamıştı.

NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK

Öte yandan proje hakkında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine henüz herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Projeye finansmanın Tarım kredi kooperatiflerinin veyahut Ziraat Bankalarından karşılanacağı tahmin edilirken projenin yürütülmesinde il müdürlükleri aktif olarak görev alacak.

adminadmin