Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-03-2020 09:18   Güncelleme : 28-03-2020 09:20

Krizi Fırsata Çevirmek

Krizi Fırsata Çevirmek

Krizleri fırsata dönüştürmek, ticaret erbabı yani piyasa uyanıkları için altın değerinde bir kuraldır.

Tacirler için her kriz bir fırsattır. Onlar için her krizi bulunmaz bir hint kumaşı gibidir. İnsanlığın başına gelen bela ve müsibet dahi olsa onlar için fark etmez.. Bir çok insan bu gibi krizlerden zenginliğe ulaşmıştır..

Helal dürüst ticarete sözümüz yok. Lakin, ormanı gizlice ateşe verip dünyayı ayağa kaldıran su satmaya çalışan hırsıza ne demeli..? Öfkemiz karaborsacı fırsat avcılarınadı.

Sevincimiz de ikazı anlayan mümin bakış ve görüşe. Piyasa uyanıkları ve kurnazları karmaşadan nemalanırken, kriz mağduru halk da kendi derdinin çaresine  düşmüş..

Fakat bu kriz kapitalist tacirler için nasıl bir fırsat doğurduysa, bu dertte müminler için bir başka fırsat doğurmuştur...   

 

Milletin derdini dert edinmek,sevab kazanmak yerine para kazanmak isteyen nefs kalpazanlarına bir fırsat yeni fırsat doğmuştur. Dünyada her karmaşa ve kaosu kendi istikbal ve geleceği için fırsat gören kapitalist zenginler olduğu gibi devletlerde mevcut. Ayrıca ideoloji ve gayesi  için fırsat bulan hain çevreler de farklı farklı kazançların beklentisi ve heyecanı içindeler. Lain şeytanla beraber avuçlarını ovuşturuyor taksimat yapıyorlar. Kimse bu ibret alınacak ilahi ikazın farkında değil.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN