Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-02-2018 09:54   Güncelleme : 15-02-2018 09:54

Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a…

Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a…

Biraz siyasete ilgiliyseniz biraz da toplum psikoloji biliyorsanız ve toplum ile iç içe yaşıyorsanız çok öyle büyük büyük üniversitelerden mezun olmanıza hatta isminizin önüne Dr. Prof. veya herhangi bir takı gelmeden de bir şeylerin iyi gitmediğini fark ederseniz…

Bir kaç gün önce Star Gazetesi yazarı Yakup Köse ile hem tanışma hem de biraz da sohbet etme imkanımız oldu. Makalenin de aslında isim babası Yakup Köse bu bağlamda…

15 Temmuz İşgal girişimi 250 şehidimize ve 2.500’e yakın gazimize rağmen Küçük Cihat olarak adlandırdık. İnsanların şu, bu demeden sokaklara çıkması, İşgal girişimine karşı koymasıyla birlikte 15 temmuz işgal girişimi başarılı olması gerekirken Allah’ın yardımı ile başarısız kılındı. Allah bizlere yardım etti. Bizlerin dik duruşu ve vatanı savunmasını Allah karşılıksız bırakmadı ve darbecileri bozguna uğrattı. Akabinde de bizleri bu küçük Cihad’da başarılı kıldı…

Hamdolsun…

Peki ya 15 Temmuz sonrası?

Evet, 15 Temmuz 2016 sonrası ise Büyük Cihat…

Küçük Cihat’ta başarılı olan Türkiye, 15 Temmuz 2016 sonrası Büyük Cihat’ta başarılı oldu mu?

Adalet mekanizması gerçekten FETÖ Terör Örgütü mensuplarını yerle bir etti mi yoksa hiç beklemediğimiz yönde mi ilerliyor?

Hatırlayın!

Baklava çalan çocuklara biz bu ülke de 9 yıl hapis verdik! Alt tarafı 2 dilim baklava!

Şimdiler de ise Vatan Haini FETÖ Terör Örgütü mensupları için verilen cezalar herkesin aklını karıştırıyor. Ne kadar FETÖ’ye bulaşmış çaycı, çıracı, çorbacı, temizlikçi, düz memur varsa hepsini içeri attık. Bank Asya’ya para yatıranları da attık. ByLock programı indiren ve kullananları da hapislere tıktık! Yetmedi bunlara yavaş yavaş cezalar da vermeye başladık. 10 yıl,15 yıl,20 yıl, Müebbet…

Bir kaç göstermelik siyasiyi de önce gözaltına aldık sonra tutukladık. Ama ne hikmetse bu FETÖ denilen terör örgütü mahallede ki kasaba bile bulaşmışken TBMM çatısı altına hiç uğramamış…

TBMM çatısı altında bulunan eski ve yeni Milletvekillerinin ve Bakanların hiç bir tanesinin FETÖ ile iltisakı yokmuş! Bunu bu kadar net söylüyorum şöyle ki, TBMM’de hali hazırda FETÖ’den dolayı tutuklanan kaç tane Milletvekili var? Kaç tane Bakan var? Kaç tane eski Milletvekili var? Gözümüzün içine baka baka “Paralel iyidir!” diyen eski iç işleri bakanı dahil kime dokunuldu? Görevlerinden istifa eden/ettirilen kaç tane belediye başkanı FETÖ’den dolayı şuan yargılanıyor? Kaç tanesi tutuklu? Kaç tanesi hapis cezası aldı?

CHP eski Milletvekili Enis Berberoğlu’nun yargılanmasını belki emsal göstermek isteyeceksiniz! Enis Berberoğlu’na önce Casusluk ve gizli belgelerini yayınlamaktan dolayı mahkememiz önce Müebbet hapis cezası verdi. İstinaf mahkemesine başvurusu sonrası ise bizler cezanın aynı şekilde onanmasını hatta cezanın ağırlaştırılmasını beklerken Casusluk suçundan Beraat verilip Gizli belgeleri yayınlamaktan dolayı 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir nevi haklı çıkarılmış olmadı mı?

Yarın iyi hal vs. denilip belki 1 yıl daha yatıp çıktıktan sonra Enis Berberoğlu’na kim ne söyleyebilir? Ya da şöyle sorayım CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu o söylemlerinden dolayı bu saatten sonra kim yargılayabilir? Bizler bu Casusluk davasının CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na uzayacağını beklerken Enis Berberoğlu neredeyse beraat alacaktı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “mülkiye” yapılanmasına ilişkin eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Mutlu’nun “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın ise “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’’ suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Peki, ne oldu?

İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gülen yapılanmasına yardım ettiği gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Yaklaşık 18 aydır ceza evinde olan Mutlu’nun tahliyesine karar verildi. Hatırlayacağınız üzere 19 Aralık 2017’de de FETÖ’nün “Mülkiye” yapılanması davasında, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da aralarında olduğu 4 sanığın tahliyesine karar verilmişti.

Gerekçe ne?

Mutlu ve Çapkın FETÖ Terör örgütü mensubu değilmiş ama FETÖ Terör örgütüne yardım etmiş! Mutlu “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verilmiş.

Sonuçta o da yattığı süre göz önüne alınarak Tahliye…

Çaycıya, Çıracıya, Temizlikçiye, Memura, Arkası olmayan Esnafa ise 15-20 yıl hatta Müebbet vermeye devam!

Demek ki Enis Berberoğlu ile Hüseyin Çapkın ve Avni Mutlu’nun FETÖ’ye desteği çaycıdan, çıracıdan çorbacıdan vasat memurdan çok daha azmış!

15 Yıl hapis ile yargılanırken Beraat aldıklarına göre…

Peki;

FETÖ’nün devlet kurumlarında hali hazırda aynı şekilde varlığını gösterdiğini bilmiyor muyuz? FETÖ’nün teröristleri artık kendilerini gizleme ihtiyacı bile hissetmeden ve tüm kurumlarda kendilerine yakın olmayan herkesi kıyımdan geçirirken kim ses çıkarıyor? HİÇ KİMSE!

Keyfi işten çıkarmalar ve Keyfi işten el çektirmeler devam etmiyor mu?

İhaleler 15 Temmuz öncesi gibi devam etmiyor mu?

Şirket isimleri değişti! Şirket ortakları yanlarında çalıştırdıkları elemanları oldu! Ama ihalelerin gidiş yerleri değişmedi!

Önemli bir Cumhurbaşkanlığından görevli şahsiyete soruyoruz! “X kurumlarında sıkıntı var ne olacak bu kurumların hali?” cevap resmen traji komik! “O Kurumlara daha sıra gelmedi, Onlara daha dokunmadık!” 15 Temmuz’dan tam 1,5 yıl geçmiş ve hala biz o kurumlara dokunacakmışız!

Bu bağlamda, İdam yasasını gerçekten istiyordum. İdamın yasalaşmasının şart olduğunu düşünüyordum. Ancak geldiğimiz bu son nokta da İdam yasası iyi ki Türkiye’de yok diyorum. Düşünsenize adalet bu şekilde tecelli ederse İdam yasası çıksa baklava çalan çocuklara İdam verip, Vatanı satanlara ise iyi hal vs. gibi indirimler uygulayıp beraat veririz…

Bu önümüzde ki günlerde Cumhurbaşkanlığının Hükümete uyum yasaları meclise gelecek. Umalım ki bu yasalar biran önce TBMM Genel Kuruluna gelir ve onaylanır ve yasalaşır. Aksi takdirde hakikaten bazı şeyler iyi gitmiyor. 15 Temmuz öncesine döndü birçok şey! Bu gidiş gidiş değil!

“Kızım Hz. Fatıma dahi hırsızlık yapsa elini keserim!” diyen bir adaletten geldiğimiz adaleti ve sistemi göz önüne alarak sorayım;

Büyük Cihat devam ediyor etmesine de lakin kim bu yürütüyor bu büyük Cihadı?

Orhan Sarıkaya

adminadmin