Genel
Giriş Tarihi : 20-09-2019 10:50   Güncelleme : 20-09-2019 10:50

Küçülüyor ama Büyüyormuş gibi gösteriliyordu, Türk Telekom hisseleri satışa çıktı!

Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini elinde bulunduran Levent Yapılandırma hisselerini satışa çıkarttı. Üç özel banka satış için Morgan Stanley'i yetkilendirildi.

Küçülüyor ama Büyüyormuş gibi gösteriliyordu, Türk Telekom hisseleri satışa çıktı!

Türk Telekom’un yüzde 55 hisselerini elinde bulunduran Akbank, Türkiye İş Bankası ve Garanti BBVA ve Levent Yapılandırma Yönetimi satışı için Morgan Stanley’i yetkilendirdi.

KÂRLI GÖSTERİP SATACAKLAR DEMİŞTİK

Akasyamhaber, geçen yılki satışların bu yıl ciddi oranda düşüş gösterirken geçen yıl zarar gösteren Türk Telekomun bu yıl kârâ geçtiğini iddia ettiğini yazmıştık.

Öte yandan Türk Telekom bayi bazında da strateji değişikliğine giderek bayileri ve iletişim mağazalarını kapatarak müdürlük statüsünde yapılanmaya çalışarak görücüye çıkmadan ekonomik olarak toparlanmış görüntüsü vermeye çalıştığı da belirtmişti.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Akbank, Türkiye İş Bankası ve Garanti BBVA tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Levent Yapılandırma Yönetimi AŞ'nin (LYY) veya LYY sahipliğindeki yüzde 55'lik Türk Telekomünikasyon AŞ paylarının satışı amacıyla Morgan Stanley satış danışmanı olarak yetkilendirilmiş olup, bu kapsamda satış ile ilgili gerekli çalışmalar ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeler başlatılacaktır. Satış sürecinde Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ ve İş Yatırım Menkul Değerler AŞ yerel danışman olarak görev alacaklardır” denildi.

adminadmin