Analiz
Giriş Tarihi : 15-05-2018 13:22   Güncelleme : 15-05-2018 13:22

Kudüs Osmanlıdır

Kudüs Osmanlıdır

Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin “İncinsen de incitme” diye bir sözü vardır. Büyük Veli bu sözüyle Müslüman kimlikli Osmanlı-Türk insanının temel felsefesini ifade etmektedir. Tarihini genel olarak bu sözde ifade edilen felsefeyle yapan / dolduran Türkler, dünyaya da bu sözün başka bir manası olan İlâ-yı Kelimetullah anlayışını hediye etmek için gelmiş gibidir. Nedir İlâ-yı Kelimetullah? Yeryüzünde adaleti tesis etmek, zulme geçit vermemek; her zaman zalimle mücadele etmek ve de mazlumu korumaktır.

Türkün bu felsefesi, Müslümanlardan çok, Müslüman olmayanlara fayda sağlamıştır. Şu anda bu felsefenin tam tersini icra eden, silahsız masum sivilleri (bilhassa çocukları) katleden şeref yoksunu İsrail Devleti, nedense tarihi ile yüzleşmeğe yanaşmıyor. 1492’de İspanya Yahudileri ülkesinden sürdüğünde ve engizisyonla işkencelerden geçirdiğinde imdatlarına Osmanlı yetişmişti. Hatta İspanyadan göçen büyük bir Yahudi kitlesi Osmanlı topraklarında misafir gibi ağırlanmıştı. 1933-1935 yıllarında Almanya’da Hitler aynen İspanyolların yaptığı gibi Yahudilere soykırım uygularken, o yılların Türkiyesi Almanya’dan kaçan pek çok Yahudi insanına kucak açmıştı. Yahudiler (sadece Yahudiler değil zulme uğrayan herkes) bugün de zulme uğrasalar, Türklerin şefkatli ülkesine rahatlıkla gelebileceklerdir. (Suriye’den gelen mazlum insanlara Türkiye’nin sınırlarını açması bunun kanıtı değil mi?)

Durum böyle iken 14 Mayıs 2018 tarihinde terör devleti İsrail, devlet terörü estirerek 60’a yakın masum Filistinliyi şehit etmiştir. Binlerce insan da yaralıdır. Ne diyelim domuzla işbirliği yapan kuduz köpek hikayesi…

Bütün bunlar olurken İsrail adlı kuduz köpeği besleyen domuz Amerika’nın zulmüyle, imkanları ölçüsünde mücadele eden de yine Türkiye oluyor. Türkiye, kendisine temel rota olarak çizdiği İlâ-yı Kelimetullah yolunda yürümeğe devam ediyor / etmeli. Ne zaman bu yoldan saparsa, işte o zaman endişe etmek lazım. Tarihte Türkiye ne zaman bu yoldan ayrılsa, başına türlü felaketler gelmiştir.

Hünkar Hacı Bektaş Veli ile söze başlamıştık; yine onunla bitirelim: “Âdem suretinde olan herkes, Âdem değildir.” der Hacı Bektaş. Ne İsrail ne de Amerika devlet. Bunların biri kuduz köpek diğeri domuzdur adeta. Devlet görmek istiyorlarsa, Türkiye’ye (Osmanlıya) baksınlar. Ve, Küdus de devlettir; yani Osmanlıdır.

Prof. Dr. Şaban Sağlık

adminadmin