Kültür
Giriş Tarihi : 14-05-2017 10:00   Güncelleme : 14-05-2017 09:46

Kudüs Özgür Kalana Dek Mücadeleye Devam

Genç Aktivistler Derneği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğrenci Topluluğunun davetiyle üniversitenin Topkapı Yerleşkesinde " Kudüs’ün Dünü Bugünü ve Yarını" adlı bir seminer gerçekleştirdi. Seminerde Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın geleceği konuşuldu.

Kudüs Özgür Kalana Dek Mücadeleye Devam

Genç Aktivistler Genel Başkanı Erkan Helvacı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın bizler için önemine vurgu yaparken Filistinlilerin yaşadıkları insan haklarını ihlallerini de dile getirdi. “Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim için neden önemlidir?” sorusuyla konuşmaya başlayan Helvacı, ilk kıblemiz ve ikinci mescidimiz olan Mescid-i Aksa’nın bizler için ne anlam taşıdığını ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Helvacı, işgalci İsrail hapishanelerinde açlık grevinde bulunan mahkumların yanında olduklarını ve mahkumların insanca yaşama hakkını elde edene kadar devam edecekleri açlık grevine destek verdiklerinin altını çizdi.

Filistin’de yaşananları bilmenin yeterli olmadığını ve Filistinin özgürleşmesi için gençlere görevler düştüğünü belirten Helvacı, tüm öğrencilerden Filistinli kardeşlerimize destek olmasını talep etti.

Seminerde Filistinli Aktivist Mervan Ebu Musab da yaptığı konuşmada, ülkesini İşgalci İsrail’e karşı savunduğu gerekçesiyle cezalandırıldığını, 20 yıl hapiste kaldıktan sonra işgalci tarafından ülkesinden sürgüne gönderilerek Türkiye'ye yerleştiğini söyledi.

Mervan Ebu Musab "1971'de Kudüs'te doğdum ve oturduğum evden Mescid-i Aksa'yı görebiliyordum. Büyüdüğümde ve işgalcilerin ülkeme neler yaptıklarını gördüğümde tabii ki bu işgale karşı direndim. Biz, işgalci israillilerin bozgunculuk için çalıştıkları konusunda görüş birliğine vardık. Bu işgale karşı hep beraber direnmemiz, üzerimize bir borçtu." dedi. Musab, özellikle mülteciler konusunda yapılan çalışmalar ve Filistin'e verilen destek dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

Etkinlik, hediye takdiminin ardından sona erdi.

 

adminadmin