Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-08-2017 08:54   Güncelleme : 16-08-2017 08:54

Kudüs’ün Abna Al Quds Takımı Başkan Genç’in Misafiri

Kudüs'ün Abna AL- Quds futbol kulübü kamp dönemini Canik’te geçiriyor. Kulüp oyuncularını belediye hizmet binasında ağırlayan Başkan Genç,” Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak davası, ortak meselesidir. Türkiye sizin ikinci evinizdir. Evinize hoşgeldiniz “ dedi.

Kudüs’ün Abna Al Quds Takımı Başkan Genç’in Misafiri

Kudüs'ün Abna AL- Quds Club futbol takımı Canik Belediyesinin ev sahipliğinde 11 günlük kamp dönemini Canik’te gerçekleştirecek. İdmanlarının ardından kulüp yönetimi ve futbolcular Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

KUDÜS, MESCİD-İ AKSA ÜMMETİN SORUNUDUR

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın mukaddes bir yer olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,“O kutsal topraklarda çok sayıda peygamber, sahabe ve tabiin yatıyor. Mescid-i Aksa mübarek bir yerdir. Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’den sonra üçüncü kutsal mescittir. Kudüs, herhangi bir şehir değil, herhangi bir başkent de değil; topraklarının üzerine Peygamberimizin (S.A.V.) bastığı, göğün kapısı, peygamberlerin toplandığı, Hazreti İbrahim’in hicret ettiği, Hazreti Musa, Hazreti İsa ve Hazreti Meryem’in yaşadığı yerdir” dedi.

FİLİSTİN HER GEÇEN GÜN İŞGAL EDİLİYOR

İsrail’in Filistin topraklarını gasp ettiği günden beri, bölgede kan, zulüm ve gözyaşının eksik olmadığını ifade eden Başkan Genç,” İsrail 1967’den beri Filistin’i işgal altında tutuyor. Sivil insanların üzerlerine bombalar yağdırmak suretiyle binlerce insanı şehit ettiler, Filistin topraklarını gasp ettiler. Uluslararası devletlerini de arkalarına alarak Müslüman kardeşlerimizi öldürdüler. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da bize düşen Kudüs davasını sahiplenmek, Filistin halkının yanında yer almaktır.  İsrail’in yarım yüzyıldır süren bu alçakça saldırılarını lanetliyorum” dedi.

İSLAM BİRLİĞİ SESSİZ KALMAMALI

İslam dünyasının ve uluslararası toplumun Filistin’de yaşananlara sessiz kaldığına dikkat çeken Başkan Genç, " Siyonistler, yerleşimci politikasıyla Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak Kudüs’ü Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Siyon Tapınağı inşa etme planlarını adım adım uyguluyor. 1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa’da kan döken, namaz kılınmasını engelleyen, belli bir yaş aralığındaki Filistinlileri Mescit’e sokmayan, kirli postallarıyla Mescit’i kirleten Siyonist rejim, Mescit’i tamamen ibadete kapatmak için kirli planlar yürütüyor. Bizi üzen ise Türkiye dışında, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan dışında neredeyse hiçbir ülkenin Filistin için ses çıkarmamasıdır. İslam dünyası bir olmadıkça küresel güçlerin de desteği ile terörist İsrail de Filistin halkı yok etmeye devam edecektir” dedi.

Ziyaret sonunda Abna AL- Quds futbol kulübü başkanı Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür plaketi verirken, Başkan Genç’te misafirlerine Osmanlı kaftanı hediye etti.

 

adminadmin