Kültür
Giriş Tarihi : 20-06-2017 09:48   Güncelleme : 20-06-2017 09:48

Kur’an-I Kerim Gönüllere Taht Kurdu

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda dördüncü haftanın beşinci gününde Fatih Başkut, güzel tilavetiyle Haftanın Finali’ne gitmeye hak kazandı.

Kur’an-I Kerim Gönüllere Taht Kurdu

Hâkka Suresi’nin son 15 âyetiyle başladığı muhteşem tilavetini İhlâs Suresi ile tamamlayan Fatih Başkut, İstanbul Fatih Karanohut Camii İmam Hatibi olarak görev yapıyor. Osman Eğin hoca ve Halil Necipoğlu’ndan 100 tam puan, Dr. Mehmet Ali Sarı hocadan 98 puan alan Fatih Başkut, seyirciden 90 puan daha ekleyerek 388 puan ile günü birinci olarak tamamladı. Fatih Başkut, son Haftanın Finali’ne İstanbul Sultan Ahmet Camii İmam Hatibi Hasan Kara hoca tarafından hazırlanacak.

Ankara Kocatepe Camii Müezzinlerinden Mustafa Biliz, A'raf Suresi’nin 40-43’üncü âyetlerini okudu. Jürinin 291 ve seyircinin 81 oyu ile toplamda 372 puan ile geceyi tamamladı.

Afyonkarahisar’da İmam hatip olarak görev yapan Muhammed Said Sezer, İnfitâr Suresi’nin ilk 19 âyetini okudu. Toplamda 368 puana ulaşan Muhammed Said Sezer, jüriden 280 ve seyirciden 88 puan aldı.

Ra'd Suresi’nin 8-13’üncü âyetlerini okuyan Yusuf Yılmaz, jüriden 281 ve seyirciden 83 puan aldı. Yusuf Yılmaz, toplamda 364 puan ile tamamlamış oldu

Kayseri’den katılan İlyas Koç, seyirciden gecenin en yüksek oyunu Ankebût Suresi’nin 41-45’inci âyetlerini okuyarak aldı. 364 puan ile geceyi tamamlayan İlyas Koç, jüriden 272 ve seyirciden 92 puan alarak gönüllere taht kurdu.

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’NDA HER GÜN 5 YARIŞMACI

Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.

BİRİNCİLERİ SELATİN CAMİ İMAMLARI FİNALE HAZIRLIYOR

Gün birinciliği kazanan yarışmacılar, haftanın finaline ve büyük finale her biri ayrı ayrı Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanıyorlar.

Her gün birincisinin Türkiye’nin seçkin hocaları eşliğinde önce Hafta Finali’ne, sonra da Büyük Final’e hazırlayacak. Haftanın finallerine ve büyük finallere katılan her bir yarışmacı, önemli bir tecrübe edinerek yarışmayı tamamlamış olacak.

YARIŞMACIN JÜRİSİ ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın jürisi alanında seçkin isimlerden oluşuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in yer aldığı jürinin yanında, stüdyodaki seyircilerin oyları da günün birincisini belirliyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ’NDE

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Büyük Finali, Kadir Gecesi’nde canlı olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Toplamda 7 yarışmacının yarışacağı Büyük Final ile Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma birincisi belirlenecek.

HER GÜN 23:45’DE TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Ramazan ayı boyunca her gün 23:45’de TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

adminadmin