Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 02-01-2020 13:43   Güncelleme : 02-01-2020 13:43

Kutsal günlerde yok olmanın hafifliği!

Kutsal kavramı, uğrunda her şeyin feda edileceği ulvi bir mefkûredir. Mukaddesat olarak kabul edilen iman ve inanç noktasında sahip olduğumuz tüm değerleri kapsamaktadır. Kutsallığı günlük hayatta gelişigüzel kullanmak doğru değildir.

Kutsal günlerde yok olmanın hafifliği!

Günümüzde bazı insanlar, tatil ve izin günlerini kutsal olarak ilan etmektedirler. Bunu sosyal medya paylaşımlarında çilingir sofrası ile destekleyerek paylaşmaktadırlar. Kutsallık ve içki asla bir araya gelmemesi gereken unsurlardır. Üstelik bunu alaycı bir üslupla sunmaları kabul edilebilir değildir. “Bütün kötülüklerin anası” olarak kabul edilen içkinin bu şekilde masum ve makul gösterilmesi çok acıdır.

İslam’ın kesin haram ve yasak kabul ettiği bir eylemin gizli kalması gerekir iken ifşa edilmesi manidardır. Farkında olmadan bilinçaltına mesaj verilerek model oluşturmak büyük vebaldir. Kötülüklere aracı olmak ve yayılmasını sağlamak eylemin kendisinden daha vahim bir hatadır.

İlginç olan ise, bu paylaşımlara birçok insanın “afiyet olsun, yarasın” diyerek destek vermiş olmasıdır. Arada biri çıkıp yapılan işin günah olduğunu söylediğinde ise müstehzi bir yaklaşımla dalga geçilmektedir. Yapılan savunma ise meseleyi hafife alarak “Cuma namazına giderek günahlarımı sıfırlıyorum” şeklinde olmaktadır. Her şeyi ile fecaat olan bu cümlenin neresini düzelteceksiniz. Cümleyi inanç boyutu ile tahlil ettiğimizde durum şöyledir;

Müslümanlığın sadece Cuma namazına indirgenmiş olması,

Günah işleme özgürlüğünün olması,

Hristiyanlıkta bulunan günah çıkartmaya gönderme yapılması,

Günah ve sevabın pazarlık konusu yapılması,

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin