Siyaset
Giriş Tarihi : 11-05-2015 20:00   Güncelleme : 11-05-2015 20:00

Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırı

BARTIN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin, “Bu olayın seçim öncesinde farklı noktalara götürülmeye çalışılacak bir konu olmamasını dilerim” dedi

Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırı

BARTIN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin, “Bu olayın seçim öncesinde farklı noktalara götürülmeye çalışılacak bir konu olmamasını dilerim” dedi.

Akkaya, partisinin Bartın İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın kente gelerek önemli açıklamalarda bulunacağını, parti olarak ilin sorunlarını bildiklerini söyledi.

Ülkenin birçok kentinde olduğu gibi Bartın’ın da önemli sorunlarının başında 2B’nin geldiğini ve 7 Haziran seçimlerinin ardından soruna el atacaklarını anlatan Akkaya, "Bartın doğasıyla son derece güzel bir ilimiz. Ama ne yazık ki kurulması düşünülen termik santral doğayı mahvedecektir. Parti olarak yenilenebilir enerji üzerine çok ciddi çalışmalarımız var. CHP iktidarında bunları göreceksiniz. Yine bölgede madenlerin özelleştirme sorunu var. Biz CHP olarak kesinlikle madende özelleştirmeleri kabul etmiyoruz, madende taşeron olmayacak" diye konuştu.

Gazetecilerin, Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin sorusu üzerine, Akkaya, şunları kaydetti:

"Alanlarda olduğum için konuyu yakından takip edemedim. Tabi bu kabul edilemez bir durumdur. Bu gemiye yapılan her şeyden önce bir korsanlıktır. Bizim Libya ile uzun yıllardır süren bir dostluğumuz var. Kardeş bağımız olan bir ülkeydi ama ne yazık ki bu dış politikadaki yanlışlıklarla çevremizde dost kalacağımız bir ülke kalmadı. Bu olayın seçim öncesinde farklı noktalara götürülmeye çalışılacak bir konu olmamasını dilerim. Bu kabul edilebilir bir olay değildir. Şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum." 

Akkaya, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatıyla ilgili soruyu ise "Kenan Evren konusunda tek bir şey söyleyeceğim, ben ona rahmet dilemiyorum" diye konuştu.

adminadmin