Güncel
Giriş Tarihi : 17-06-2015 19:00   Güncelleme : 17-06-2015 19:00

Libya Büyükelçiliği'nden KBÜ'ye ziyaret

KARABÜK (AA) - Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşesi Dr

Libya Büyükelçiliği'nden KBÜ'ye ziyaret

KARABÜK (AA) - Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşesi Dr. Abdulatif M. Latif, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.

Latif, ziyarette yaptığı açıklamada, 3 ay önce rektörlük görevine atanan Polat’a başarılar diledi.

KBÜ'nün başarılı bir üniversite olduğunu vurgulayan Latif, "Buraya hem rektörümüze yeni görevinde başarılar dilemek hem de Libya vatandaşı öğrencilerinin eğitim düzeyleri ve yeni katılmayı planlaya öğrencilerin kabul şartları ile ilgili hususlar hakkında fikir alış verişinde bulunmak üzere geldik" diye konuştu.

Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KBÜ'nün uluslararasılaşma politikası kapsamında yabancı uyruklu öğrenciler için çekim merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gelen yabancı öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini anlatan Polat, şöyle konuştu:

"2015-2016 eğitim öğretim yılında bini aşkın yabancı uyruklu öğrencimiz olacak. 'Yabancı' diyoruz ama bizler için diğer öğrencilerimizden hiç bir farkları yok. Onların burada olmaları bizler için ayrı bir önem taşıyor. Bütün çocuklarımız bizlere birer emanettir. Bizler yabancı uyruklu öğrencilerimizin üniversitemizde ve Karabük’te kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her türlü kolaylığı sağlıyoruz."

adminadmin