Sağlık
Giriş Tarihi : 11-02-2019 09:41   Güncelleme : 11-02-2019 09:43

Liposuction Nedir? Uygulaması

Yapılacak olan uygulamalar ve birçok etkiye bağlı olarak yapılan zayıflama olmasına rağmen bölgesel olarak yok edilemeyen fazla yağlardan kurtulma noktasında yapılan bir uygulamadır.

Liposuction Nedir? Uygulaması

Cerrahi yöntemler kullanılarak yapılan liposuction ile fazla yağlardan kurtulmak ve bölgede oluşan fazla kilo görüntüsünden kurtulma yolları arasında yer almaktadır. Uygulama genel olarak basen, karın, bel, diz, kalça gibi bölgelerde oluşan ve erimesi oldukça zor olan yağları yok etmede etkili bir yöntem olarak uygulanmaktadır. Yapılan uygulamalar ile bölgede 2 - 3 mm çapında uzun ve ince kanüller kullanılma yolu ile ve vakumlama ile yapılarak yok edilme şeklinde uygulanan bir yöntem olarak gerçekleştirilmektedir. Bu tür olgular gerçekleştirilerek çözüm bulmak mümkündür.

 Liposuction Kimlere Uygulanabilir?

 Uzman doktoru görüşü her cerrahi müdahalede olduğu gibi bu tür müdahalelerde de oldukça önemli bir durumdur ve mutlaka doktor görüşünün doğrultusunda gerçekleştirilmelidir. Liposuction zayıflama yöntemi olarak algılamak doğru değildir. Sadece bölgesel incelme ve vücut hatlarında daha düzgün bir hale gelmesi için yapılan bir yöntem olarak uygulanmaktadır. Bölgesel olarak oluşan yağlanmalar dışında kilo problemi varsa bu durumda öncelikli olarak düzenli bir diyet ve spor ile fazla kilolardan kurtulmak gerekir. Bu tür faaliyetlere rağmen hem spor hem de diyet uygulamasından sonuç alınamaması durumunda liposuction uygulaması daha doğru bir karar olacaktır.

 Sistemik bir sağlık problemi olmayan, hamile ya da yeni doğum yapmış olmayan kişilerin uygulayabilecek bir yöntemdir. Bunun dışında kalp hastası ve diyet gibi sağlık problemi yaşayan kişilerde uygulanmadan önce mutlaka testlerin yapılması ve bu testler doğrultusunda liposuction yapılması riskli olması durumunda uygulama gerçekleştirilmesi tehlikelidir. Bu durumları göz önünde bulundurarak yapılacak olan müdahaleler belirlenmelidir. Yaş ile ilgili olarak bir sınır olmasa da yaşın etkilerinden dolayı dokuda oluşacak olan ters durumların oluşmaması adına yaşı ilerlemiş kişilerde uygulaması yapılması doğru değildir.

 Liposuction Hangi Durumda Sonuç Başarısız Olur?

 Uygulama yapılmasından sonra kilo sorunu tamamen ortadan kalkacağı ve bir daha kilo alınmayacağı gibi bir düşünce doğru değildir. Liposuction uygulaması yapıldıktan sonra tekrardan kilo almamak ve operasyonu tekrar yaşamamak için egzersizlere ve diyetlere önem vermek önemlidir. Verilen kiloların alınmaması adına kontrolü beslenme çok önemlidir. Sıklıkla kilo alınıp veriliyor ise uygulamadan başarılı sonuç elde etmek çok da mümkün olmamaktadır. Fazla yağlanmaların yanı sıra deri sarkmaları da bulunuyor ise bu sarkmalardan kurtulmak ve sarkmaların toparlanması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.

 Aynı zamanda doğum sonrası oluşan karın duvarında ki sarkmalar da liposuction uygulaması yapılarak yok olacak bir durum değildir. Yapılan uygulamalar sayesinde selülitlerden kurtulmak mümkün değildir. Yapılacak olan uygulamalarda bu durumları bilerek yapmak daha doğru olacaktır. Sonuçların başarılı ve süreklilik olması adına kişinin kendini uygulama sonrasında kontrol etmesi çok önemli bir durumdur.

 Liposuction Uygulama Sonrası İyileşme Dönemi

 Yapılan uygulamadan sonra özel olarak üretilen korse kullanımı özenli bir şekilde yapılmalıdır. Bu durumu daha iyi görebilme ve iyileşmeyi sağlama açısından çok önemlidir. Kullanılan korse ile alınan yağ doku miktarı ve kişiden kişiye değişen duruma göre yaklaşık olarak 4 ile 8 hafta arasında kullanılmaktadır. Uygulama sonrasında ödem ve morluk oluşması oldukça normal bir durumdur. Zaman içerisinde bu ödemler ve morluklar geçmektedir. Dikişler işlem uygulanmasından 1 hafta sonra alınır. Uygulama sonra hastanın durumuna bağlı olarak 1 - 3 hafta arasında tekrardan normal hayatına devam edebilecek duruma kavuşur. Egzersiz hareketleri de 3 hafta sonra rahat bir şekilde yapılabilecek duruma gelmektedir.

adminadmin