Sağlık
Giriş Tarihi : 20-09-2017 19:24   Güncelleme : 20-09-2017 19:24

Liseli Reyan, Kanserle Verdiği Mücadeleyi Kaybetti

SAMSUN'da 3.5 yıldır kemik kanseri tedavi gören lise öğrencisi 17 yaşındaki Reyan Kaya, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Liseli Reyan, Kanserle Verdiği Mücadeleyi Kaybetti

 4'üncü kez tekrar eden hastalığına karşı savaş veren genç kızın acı haberi ailesini ve sevenlerini yasa boğdu.

Samsun'da yaşayan Seval- Mehmet Kaya çiftinin 2 kızından Reyan'a 3.5 yıl önce kemik kanseri teşhisi konuldu. Genç kız ardından İstanbul'daki özel bir hastanede kemoterapi ve radyoterapi tedavisi görmeye başladı.

Hastalığını yenmek için büyük mücadele veren ve sosyal medyadaki hesaplarından videolar paylaşarak yaşadıklarını anlatan genç kızdan dün acı haber geldi. 4'üncü defa hastalığı nükseden Kaya, hastanede hayatını kaybetti.

Genç kızın cenazesi bu gün İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilerek yakınlarından helallik alındı. Reyan Kaya için bugün ikindi namazı sonrasında Asri Camii'de cenaze namazı kılınacağı ardından cenazesinin Asri Mezarlıkta toprağa verileceği belirtildi.

AĞLATAN MEKTUP!

Samsun İlkadım İlçesi Ondokuz Mayıs Lisesi öğrencisi Reyyan Kaya okuduğu okulundan devamsızlık sebebiyle ayrılmak zorunda bırakılmıştı.

Reyyan Kaya’nın devamsızlık sebebi ise Kanser hastası olduğu için kemoterapi görüyor olmasıydı.

Samsun Ondokuz Mayıs Lisesi, insanlık onurunu ayaklar altına alan bir kararla kanser hastalığı sebebiyle kemoterapi gören ve okuluna devam edemeyen Reyyan Kaya’ya devamsızlık sebebiyle kalacağını ve başka bir okula kaydını aldırması gerektiğini söylemişti.

Olup bitenleri Ondokuz Mayıs Lisesi Mezunu Samsunspor eski Başkanvekili İşadamı Recep Hun, sosyal medya sayfasından ağlatan mektubla şöyle paylaşmıştı;

Sevgili arkadaşlarım,

Yaşadığım bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. Yer Ondokuz Mayıs Lisesi. üç ay öncesine kadar gururlandığım lisemdi. Şimdİ?

Öncelikle okuduğum yıllardaki öğretmenlerimizden sevgili Özden Özdemir ve sevgili Kenan Çeviker hocama, 12 Eylül öncesi polislerin önüne geçip bizlerin dayak yememesi için kendilerini siper edip bizimle emniyete götürülüp orda da her türlü darp ve işkenceye maruz kalan iki değerli öğretmenimin ellerini değil, ayaklarının altını öpmeliyim.

Okulumda yaşadığım son olaydan sonra okul müdürü İsmail Aydemir beye bizzat gidip o okulda okuyan kanser hastası yavrumuz Reyyan Kaya'yı tedavisi süresince nasıl idare edebiliriz dedim.

Okumayı ve okulunu bu kadar seven, onun en büyük destekçisi ailesinin ve Ondokuz Mayıs lisesinin öğrencisi olmak Reyyan'ın en büyük moral kaynağı idi.

Bizzat ben, babası, eşim Nurten okulumuzu beraber ziyaret edip Reyyan’I ne yapabiliriz?(sık aralıklarla kemoterapi aldığı için devamsızlık durumu)ne yapabilirsiniz? Nasıl destek oluruz diye görüştüğümüz müdür bey “her türlü yardımcı olurum” dedi.

ALIN ÖZEL OKULA VERİN Bİ DE RAHATLAYALIM

Fakat okul idarecisi Asuman Sarı sınıfındaki iki kız öğrenciyi öne sürüp gözümüzün önünde eriyip giden “bu yavrumuzu nasıl idare ediyorsanız bizi de idare edeceksiniz diyen öğrenciler yüzünden kızınızı bu okuldan alın, özel okula verin biz de rahatlayalım” dedi.

Hastanede kemoterapi görürken arayıp bugün okula gelmezsen sınıfta kalacaksın diyerek yavrucağın moralini bozup tedavisinin uzamasına sebep olan Asuman Sarı'yı okulumuza yakışmayan vicdansızlık sembolü olan bu insanı Allah'la baş başa bırakıyorum.

İlkadım ilçe Milli Eğitim müdürü Davut Numanoğlu'na konuyu taşıdığımızda o da bizleri dinledikten sonra “Ben görüşmeleri yapıp size döneceğim” dedi.

Sonraki çözümü Reyyan'ı yanına çağırıp “Büyüklük sende kalsın git hocandan özür dile” oldu.

Kızımız buradan da son derece üzgün ayrıldı.

İnsanın ve insanlığın değerinin olmadığını bu kişilerden gördüm. Bu arada Reyyan'ı başka okula aldık yüzden bu idarecilerin olduğu sürece okulumuzun hiçbir etkinliğine katılmayacağım.

Recep YAZGANRecep YAZGAN