Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-12-2019 09:02   Güncelleme : 03-12-2019 09:02

LIV Anne Baba Atölyesi, Bilinçli ebeveyn mutlu bebek!

Liv Hospital Samsun iki yıl önce “Bilinçli Ebeveyn, Mutlu Bebek” mottosuyla yola çıkarak başlattığı Liv Anne Baba Atölyesi’nin Kasım ayı programını gerçekleştirdi.

LIV Anne Baba Atölyesi, Bilinçli ebeveyn mutlu bebek!

Liv Anne Baba Atölyesi geçtiğimiz günlerde Sheraton Grand Samsun Otel’de düzenlendi. Atölye eğitimlerini tamamlayan ebeveynlere sertifikalar verildi.

Ebeveynleri bilinçlendirmek üzere başlatılan atölyede; Yaşam Bankası Bölge Sorumlusu Öyküm Kesgül ‘Kordon kanı nedir? Neden saklanmalıdır?’, Dyt. Aysun İpek ‘Gebelikte sağlıklı beslenme ve süt artırıcı tarifler’, Uzm. Dr. Eren Yıldırım ‘Gebelikte egzersizler’, YOGA Eğitmeni Esma Bal, ‘Doğumda kullanılacak nefes teknikleri’, Uzm. Dr. Özen Demirbilek ‘Prenses doğum ve sezaryen doğum’, Op. Dr. Seher Sarı ‘Sağlıklı gebelik süreci’, Uzm. Dr. Harika Sönmez ‘Bebeğin ilk 1 ayı’, Uzm. Dr. Erdal Irmak ‘Bebeklerde gaz problemi’, Eğitim Hemşiresi Zeliha Aydın “Bebekler nasıl yıkanır?”, Ali Dede Oyun Atölyesi Uzm. Klinik Psikolog Hande Şafak, “Ebeveyne güvenli bağlanmada babynook uygulaması”, Bebek Uyku Danışmanı Remziye Turgut “Uyku Eğitimi”, Otelcilik ve Destek Hizmetleri Sorumlusu Büşra Sezgin ise “Liv’de doğum hizmetleri” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

YOGA Academy Samsun, Mamsel, Ali Dede Oyun Atölyesi, Mamajoo, Radix, By Tuuba Design, Bebemed, Ceyda Kara, Rüveyda Kara, Yaşam Bankası, Femina Sağlıklı Yaşam Merkezi, Merve Temiz Organizasyon ve Bebeğimin Uykusu gibi kurumlar da atölyede stant açtı.

HAZIRLIK SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ

Liv Hospital Samsun Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Anne Baba Atölyesi Koordinatörü Op. Dr. Seher Sarı, “Anne adaylarımızı bedensel ve duygusal olarak doğuma, doğum sonrası sürece ve bebeğe bilinçli bir şekilde hazırlamak istiyoruz. Anne adaylarımız kadar baba adaylarımızın da bu sürece hazırlanması bebek ve anne sağlığı açısından çok önemli. Süreç hazırlığı ise profesyonel bir biçimde olmalı. Bu yüzden Anne Baba Atölyemizde uzmanlarımız eğitim vererek ebeveynlerimizi bilgilendirdi. Atölye eğitimleri sonunda mezuniyet töreni ile anne ve babalarımıza sertifikalar verildi. Gerçekleştirdiğimiz bu önemli organizasyona destek olan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

adminadmin