Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2019 11:52   Güncelleme : 07-11-2019 11:55

LİV Hospital Samsun, Organ Bağışı Panelinde

LİV Hospital Samsun, Organ Bağışı Panelinde

Liv Hospital Samsun yöneticileri, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen "Organ Bağışı Hayat Verir” konulu panele katıldı. Panele, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, Organ ve Doku Nakli Merkezi Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Dekan Yardımcısı Levent Güngör, Liv Hospital Samsun Medikal Direktörü Dr. Yılmaz Karagöz, Genel Müdür Yardımcısı Fatma Tan Dürüst, çok sayıda başhekim ve davetliler katıldı.

Panelde konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, “Organ ihtiyacı sevdiklerimizin de başına gelebilecek bir durum olduğunu unutmamalıyız. Organ bağışında ortaya çıkan en temel sorun, organ bağışının yeterince toplum tarafından benimsenmeyişidir. Ülkemizde sisteme kayıtlı olarak bekleyen 28.470 hastamız mevcuttur. Bu kişiler umutla organ bağışı beklemektedir. Samsun olarak organ ve şifa bekleyen kişiler için var gücümüzle çalışıyoruz. Organ bağışına karar veren bağışçı ailelerimize şükranlarımızı sunarak teşekkür ediyor, bağışla insanlara yaşam veren herkese Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

BİZLERE DÜŞEN GÖREV ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA İNSANLARI DAHA ÇOK BİLİNÇLENDİRMEK

Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Fatma Tan Dürüst ise toplum olarak herkesin organ bağışı konusunda bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini ifade ederek “Birçok hasta umutla organ bağışı bekliyor. Bizlere düşen görev organ bağışının önemi hususunda bilinçlendirmek, bağışı benimsetmek. Liv Hospital Samsun olarak organ bağışında farkındalık yaratmak için Kasım ayı boyunca hastanemizde bağış toplayarak, bilgilendirmeler yapacağız. Herkesi hastanemize bağış yapmak için bekliyoruz” diye konuştu.

adminadmin