Genel
Giriş Tarihi : 23-09-2019 11:34   Güncelleme : 23-09-2019 11:51

Lohusa Gecelik Modelleri

​Hamileliğin bitişi ile başlayan ve 6 haftaya kadar süren duygusal ve fiziksel anlamda annenin direncinin düştüğü döneme lohusa dönemi denilmektedir.

Lohusa Gecelik Modelleri

Kanamaların yoğun olduğu lohusalık sürecinde lohusa pijama takımı ya da gecelik seçimi doğru olmalıdır. Vücudun direnci düştüğü için enfeksiyona açık hale gelmektedir ve herhangi bir şeyden enfeksiyon alma riski yüksektir. Lohusa döneminde enfeksiyon sebebiyle yüksek ateş ve nöbet ya da gribal enfeksiyonlara rastlanabilmektedir. Böyle bir sağlık sorunu ile karşılaşmamak adına yaşam ortamı, beslenme düzeni ve temas edilen eşyalar ve cisimlerin temiz tutulmasına özen gösterilmelidir. Hem evinizi hem bedeninizi hem de kıyafetlerinizi temiz tutmaya özen göstermelisiniz.

Lohusa giyim modelleri arasından seçim yaparken lohusa gecelik modelleri ve lohusa pijama modelleri konusunda kullanılan malzemenin insan sağlığına uygun kumaşlardan olduğuna emin olmanız gerekir. Lohusa dönemi kadının bedeninde yıkımın ve yeniden yapılanmanın olduğu bir süreç olmasının yanında ayrıca bebeğiyle temasının yoğun olduğu zamanlardır. Emzirme sürecinin de olduğu bu günlerde bebek anneden beslenir ve bu sebeple temas çok olur. Bu yüzden kullanılan lohusa pijama takımı ya da geceliğinizin pamuklu ya da ipek gibi kumaşlardan yapılmış olması hem bebek hem de anne için sağlıklı bir seçim olacaktır.

 Lohusa giyim modelleri arasından ürün seçerken kumaşın malzemesi kadar modeli konusunda da detaycı olmanız gerekebilir. Lohusa süreci konunun başında da anlatıldığı üzere vücut direncinin ve sıcaklığının düşük olduğu bir dönemdir ve bu günlerde lohusa kadınlarda aşırı üşüme gibi durumlar sıkça görülmektedir. Lohusa gecelik modelleri; pijama ve elbise olmak üzere iki başlık altında toplayabiliriz. Lohusa kadınlar ilk günlerinde lohusa pijaması tercih etmeleri doğru olacaktır. Hem rahat hareket etme imkanı sunarken hem de vücut sıcaklığını dengede tutabilmenizde yardımcı olur. İlerleyen günlerde tercihe göre lohusa elbisesi de kullanılabilmektedir.

Lohusa giyim modelleri ya da lohusa gecelik modelleri fark etmeksizin yeni annelerin cilt sağlıklarına uygun, içerisinde rahat ve güvende hissettikleri pijama ya da gecelik seçmeleri gerekir. Huzurlu ve güvende anne demek huzurlu bebek demektir.

adminadmin