Güncel
Giriş Tarihi : 28-01-2020 01:51   Güncelleme : 28-01-2020 01:51

Lokma Fiyatları

Lokma fiyatlarında adet arttıkça kişi başına düşen lokma fiyatında düşüş bariz olarak göze çarpmaktadır.

Lokma Fiyatları

Günümüzde en rağbet gören tatlılardan bir tanesi olan lokma, fiyatları ile de insanları cezp ediyor. Yapılışı bakımından el değmeden lokmacı şirketler tarafından üretilen bir tatlı olan lokma, lezzeti, tadı ve hazım sorunu yaşatmaması gibi nedenlerle sofraların ve özel günlerin vazgeçilmezidir.

Genellikle özel etkinliklerde ölüm yıl dönümlerinde döktürülen lokma, halk arasında hayır lokması olarak da bilinir. Hayır amacı ile yapılan ve dağıtımında şirketlerin pratik olarak yaptığı ve kişileri uğraştırmaması nedeni ile bir hayli popüler tatlıdır. Fiyat olarak ise şu bilgileri verebiliriz.

  • 500 kişilik lokma, 700 TL’den satılmaktadır.
  • 1000 kişilik lokma, 1200 TL’den satılmaktadır.
  • 1500 kişilik lokma, 1500 TL’den satılmaktadır.
  • 2000 kişilik lokma, 2000 TL’den satılmaktadır..

Bunun dışında daha fazla olacak olan siparişlerinizde şirket ile bir miktar pazarlık yapılabilir. Çünkü gördüğünüz gibi adet arttıkça kişi başına düşen lokma fiyatında düşüş bariz olarak göze çarpmaktadır.

Lokma Neden Döktürülür?

Lokma, Osmanlı saray mutfağından günümüz mutfağına kadar tadı ve yapılış yöntemi dahi değişmeden başarı ile ulaşmayı bilmiştir. Osmanlı döneminde hem yenmesinin kolay ve sürekli olarak tüketildiğinde dahi rahatsızlık vermemesi nedeniyle oldukça popülerdir. Günümüzde ise batıda da doğuda da oldukça popüler olarak tüketilmekte ve herkesin damak tadına hitap etmektedir.

Lokmacı tarafından yapılan bu tatlının dağıtım amacı farklılık gösterebilmektedir. Sünnetlerden söz, nişan ve kına gibi özel günlere, ölüm yıl dönümlerinden hastalıktan kurtulma vesilesi sayılmasına kadar pek çok özel gün ve etkinlik kapsamında dağıtılmaktadır. Belediyeler tarafından düzenlenen konser ve organizasyon kapsamlarında da bu tatlının dağıtımı yaptırılmaktadır.

Özellikle halk arasında hayır lokması olarak bilinen bu tatlı ile birlikte yiyen kişi de döktüren kişide sevap kazanır. Çift yönlü kazanma kapılarını ardına kadar açan tatlının dağıtım işlemleri de oldukça basittir. Şirketlerin mobil araçları ile sıcak olarak servis ettikleri lokma, hem pratik hemde zahmetsiz olarak döktüren kişiye geri bir kazanım sağlar. Ekonomik bir tatlı olması ve 3 – 5 – 7 gibi rakamlar ile tüketilmesi ile oldukça popülerlik kazanmıştır.

adminadmin