Eğitim
Giriş Tarihi : 22-06-2014 11:15   Güncelleme : 22-06-2014 11:15

LYS MARATONU SONA ERİYOR

Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunda sona gelindi.

LYS MARATONU SONA ERİYOR
Üniversite adayları, LYS-3’de Edebiyat ve Coğrafya soruları için ter dökecek.
Yüz binlerce öğrencinin üniversite umudu olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu sona eriyor. LYS’nin son basamağı olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS- 3) saat 10.00’da başlayarak 120 dakika sürecek.
 
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sınav için ter dökecek öğrenciler, sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte okula gelmeye başladı. Sınav saati yaklaştıkça heyecanın arttığı dakikalarda adayların ailelerine sıkıca sarıldığı görüldü. Ailelerine sarılarak vedalaşan adaylar, arama noktalarından geçerek, sınava girecekleri salonlara alındı. Adayların salonlarda heyecan dolu dakikaları başlarken, aileler de okul bahçesinde dua ederek Kur'an-ı Kerim okudu.
 
Sınava çok fazla çalışmadığını kaydeden bir öğrenci, “Biz son ana yetişenlerdeniz. Geçen yıl da girmiştim. Geçtiğimiz yıldan biraz bilgim var” dedi.
 
Çocuğunu sınava getiren bir baba ise çocuğundan daha heyecanlı olduğunu ve saat 05.00’te kalktığını söyledi.
 
Bir anne ise 30 yıl sonra sınava tekrar girerek aynı heyecanı yaşadığını belirterek, "30 yıl sonra aynı heyecanı yaşamak için tekrar sınava giriyorum. Kızım liseye gidiyor. Ona biraz motive olsun diye. Kazanırsam kızımı bekleyeceğim" şeklinde konuştu.
 
Bir başka vatandaş ise, 1 milyon öğrencinin sınava girdiğini belirterek, "Bu kadar hevesli öğrenci varken önlerinin açılması gerekiyor" dedi.
adminadmin