Spor
Giriş Tarihi : 30-12-2014 12:00   Güncelleme : 30-12-2014 12:00

Maçın ardından

TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Eskişehirspor'a 4-1 yenilen Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, aldıkları sonuca üzüldüklerini, böyle bir sonucu bir daha yaşamamak için çalışmalara başladıklarını söyledi

Maçın ardından

TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Eskişehirspor'a 4-1 yenilen Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, aldıkları sonuca üzüldüklerini, böyle bir sonucu bir daha yaşamamak için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyun disiplininden uzaklaşan ve özellikle ikinci golden sonra tamamen disiplinini yitiren bir Trabzonspor'un sahada olduğunu belirtti.

Bunu sonucu anlamalarının oldukça güç olduğunu ifade eden Yanal, şöyle devam etti:

 "Mücadele gücünü yüksek tuttuğumuzda diğer maçlarda neler yaptığımızı görmüştük ama bu maçta tam tersine oyun disiplinini bırakıp, sanki oyun bir başka tarafta oynanıyormuşcasına net olmayan bir görüntü sergiledik. Bu bizim takımımıza hiç yakışmadı. Hepimiz bu sonuca üzüldük. Bu takımın böyle bir sonucu bir daha yaşamaması için şu andan itibaren çalışmalar yapmaya başlayacağız."

Yanal, karşılaşmayı takım olarak kaybettiklerini belirterek, "Kişiler kaybetmiyor, biz bir takımız. Sonuçta bir takım olarak kaybediyoruz. Nasıl yendiğimizde takımı alkışlıyorsak, kaybetmenin de takım üzerindeki etkilerinin tekrar pozitife dönmesini sağlayacak bir tutum içinde olmamız gerekiyor" diye konuştu.

-Oyunculara gelen teklifler

Yanal, basında bazı oyunculara teklif geldiği şeklindeki haberlere ilişkin olarak, "Şu anda Trabzonspor'da herhangi bir oyuncunun satışıyla ilgili bana hiçbir şey gelmedi ama bazı oyuncularımızın piyasası vardır ve konuşuluyordur. Bunun konuşulması normaldir. Yönetime gelse, benimle muhakkak paylaşırlardı. Haberim yok" ifadesini kullandı.

Üst sıralardaki takımlarla puan farkının kapanıp, kapanamayacağına ilişkin bir soru üzerine Yanal, "Futbolda fark kapanır. Her şey mevcut ama şu bir gerçek ki biz daha iyi olmak zorundayız. Böyle kesik aralar vererek oynamamalıyız. Herkes sahada eşit mücadele edecek. Sahada eksik oyuncu istemiyorum. Sahaya 11 kişi çıkıyorsunuz. Hiç kimseyi kaldıramayız. Böyle bir eksikle Trabzonspor takımı sahada olmayacak" yanıtını verdi.

Yanal, genç, yetenekli kalecilere sahip olduklarını ancak kaleci arayışıyla ilgili bir takım çalışmalar yapmak zorunda olduklarını da dile getirdi. 

-"Hakem kalitesi düşüktü"

Yanal, ilk yedikleri gol öncesinde lehlerine bir faul olup, olmadığı şeklindeki başka bir soru üzerine şunları söyledi:

"Evet, hakemin verdiği karar golde tartışılır. Kimine göre faul, kimine göre devamdır ama şu bir gerçek ki hakem faktörünü bir kenara bırakıp, kendi oyunumuzu ona rağmen oynamalıyız. Hakemle ilgili şikayetleri yapalım. Bana göre de faul ama biz oyunumuzu hakeme göre değil, kendimize göre oynamalıyız. Birkaç saniye duraksama oldu, herkes faul bekledi, hakeme bakıldı ama oyun devam etti. Oyuncu koştu, önüne top atıldı, gol oldu. Düdük var sonuçta, hakem oyunu devam ettirdi.  Bana göre hakem kalitesi düşüktü. Ben hakemin kararlarını asla yorumlamayacağım. Oyuna müdahale ve oynattığı oyun olarak hakem kalitesi düşüktü" 

- Eskişehirspor cephesi 

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise ligde çok gerilerde kaldıklarını belirterek, "Eskişehirspor’a yakışmayacak yerdeyiz. Küme düşme sıkıntısını, açıkçası baskısını da yaşamaya başlamıştık. Bulunduğumuz yerden bir an evvel yukarı çıkmamız lazım" dedi.

Oynadıkları oyun, verdikleri mücadelenin daha fazlasını hak ettiğini söyleyen Sağlam, "Çok bariz hakem hatalarıyla çok puanımız gitti. İyi oynadığımız birçok maçı şanssızlık nedeniyle kazanamadık. Bu durumdan kurtulmamız gerekiyordu. Skor olarak ofansif anlamda üretken, kolay pozisyona giren takım vardı karşımızda ama ofansif olarak artıları varken, defansif anlamda da eksikleri bulunuyordu" diye konuştu.

Sağlam, Trabzonspor maçının kendileri açısından skor anlamında önemli bir maç olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Oyun istediğimiz gibi gitti. İstediklerimizi yapabilmek, beklentileri gerçekleştirebilmek için skor olarak geriye düşmemeniz gerekiyor. İlk yarıda pozisyon da vermedik. Oyun formatı da istediğimiz şekilde devam etti. Bizim için önemli bir galibiyet oldu. Alt sıralardan kurtulmamız gerekiyor ki oyuncularımız üzerindeki baskıyı atsınlar. Gaziantepspor maçında da bugünkü skoru destekleyecek bir skor almamız gerekiyor ki, devre arasına camianın motivasyonunu arttırmış şekilde girelim. Gereken takviyeleri yaparak ikinci yarıda daha iyi bir performans ortaya koyalım."

-Erkan Zengin'in durumu

 Sağlam, Erkan Zengin’in kulüple yaşadığı sorunlar ve ara transferde takımdan ayrılacağı yönündeki söylentilerle ilgili soruya da şöyle yanıt verdi:

"Erkan Zengin’in kulüple itilafı var. Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan bir kulübüz. Bu tür sorunları geçen senenin başından bugüne kadar yaşıyoruz. Oyuncularımızın iyi niyeti, fedakarlığı sonucunda bu işi devam ettiriyoruz. Erkan sorununun da çözümlendiğine inanıyorum. Erkan bu takımın kaptanı. En fazla fedakarlığı yapıp, olaya sahip çıkması gereken insanların başında geliyor. Erkan bu yanlışlığı düzeltecektir, inanıyorum. Erkan’ın transferiyle ilgili şu anda kulübe gelmiş bir teklif yok. Kulübe resmi teklif gelirse otururuz hem oyuncu hem kulüp açısından değerlendiririz."

Ertuğrul Sağlam, ligde ilk yarı bitmeden yapılan birçok teknik direktör değişikliğiyle ilgili olarak,  "İyi giderken övgülerle onere ediliyorsunuz, kötü giderken de bu işin bu kötü yönü var. Birçok yanlış da istikrarsızlığımızdan kaynaklanıyor. Kulübü sahiplenip bu sıkıntılarla başa çıkmaya çalışıyoruz. Yapımızda da bir işi yarım bırakıp gitmek yok. Bu sıkıntılarla yoğrulup, Eskişehir’i daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

adminadmin