Güncel
Giriş Tarihi : 24-04-2015 12:30   Güncelleme : 24-04-2015 12:30

Maçka'da "Her Ay 1 Mahalleye 1 Ev Projesi''

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Maçka Belediyesinin başlattığı "Her Ay 1 Mahalleye 1 Ev Projesi" ile alt gelir grubundaki ihtiyaç sahiplerinin konut sorununun çözülmesi planlanıyor

Maçka'da

TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Maçka Belediyesinin başlattığı "Her Ay 1 Mahalleye 1 Ev Projesi" ile alt gelir grubundaki ihtiyaç sahiplerinin konut sorununun çözülmesi planlanıyor.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en önemli projelerinden biri olan "Her Ay 1 Mahalleye 1 Ev Projesi" ile alt gelir grubundaki vatandaşların ev sahibi yapılmasının amaçlandığını, bu kapsamda şimdiye kadar iki evin tamamlandığını kaydetti.

Tamamlanan evleri ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiklerini bildiren Koçhan, "Üçüncü evimiz de bitme aşamasına geldi. İlçemizde hiçbir vatandaşımızın zor durumda kalmasını istemiyoruz" dedi.

-"Sadece ihtiyaç sahipleri yararlanabilecek"

Koçhan, projeden sadece evi olmayan ihtiyaç sahiplerinin yararlanabileceğini vurgulayarak, bu kişileri belediye olarak belirlediklerini söyledi.

Bu konuda Maçka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile muhtarlardan destek aldıklarını belirten Koçhan, "Araştırmalarımızı titizlikle yapıyoruz. Daha sonra da belediyemiz tarafından projelendirilen prefabrike evler tamamlanıp en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor" diye konuştu.

İlçede evsiz kimse kalmasını istemediklerini ifade eden Koçhan, "Amacımız, ihtiyaç sahiplerine ev kazandırarak sosyal devlet anlayışı içerisinde, devletimizin, vatandaşlarının yanında olduğunu hissettirmek'' ifadesini kullandı. 

Koçhan, belediye olarak sadece ev yapmadıklarını, yaşlı ve tek başına yaşayan, bakıma muhtaç vatandaşların tüm temizlik ve bakım işlerine de yardımcı olduklarını belirtti.

adminadmin