Güncel
Giriş Tarihi : 16-02-2015 14:30   Güncelleme : 16-02-2015 14:30

Maçka'da robot yardımlı yürüme tedavisi hastalara umut oluyor

TRABZON (AA) - Maçka'da robot yardımlı yürüme tedavisinin hastalara umut olduğu bildirildi

Maçka'da robot yardımlı yürüme tedavisi hastalara umut oluyor

TRABZON (AA) - Maçka'da robot yardımlı yürüme tedavisinin hastalara umut olduğu bildirildi.

 Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Karal, yaptığı yazılı açıklamada, Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin son  teknoloji cihazlarla tedavi ve uygulamaların yapıldığı tam teşekküllü fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi konumunda olduğunu belirtti.

Maçka'da robot yardımlı yürüme tedavisinin hastalara umut olduğunu belirten Karal, " Hastanemiz açıldığı 2011 yılından itibaren robot yardımlı yürüme tedavisi hizmeti vermektedir. Hastanemizde ayrıca 2014 yılında hizmete açılan havuzumuzda su içi egzersiz tedavileri de uygulanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Karal, robot yardımlı yürüme tedavisinin, yürüme yeteneğini kaybetmiş hastalarda robotik bir cihaz yardımıyla özellikle bacakların yürüme hareketlerinin taklit edilmesi sistemi olduğunu anlatarak, robot yardımlı yürüme tedavisinin yürümeyi yeniden öğrenmede ve yürüme bozukluğu olan hastalarda daha düzgün yürümeye yardımcı olduğunu kaydetti.

Robot yardımlı yürüme tedavisiyle bir çok hastanın sağlığına kavuştuğunu vurgulayan Karal, geçen yıl robotik yürüme cihazı ile yaklaşık 300 hastanın tedavisini  gerçekleştirdiklerini belirtti.

 
adminadmin