Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-07-2017 13:29   Güncelleme : 13-07-2017 13:29

Mahkemeden Aydınlık Gazetesine Tokat Gibi Tekzip

Aydınlık gazetesinin yaklaşık 4 ay önce ilkadım belediye başkanı erdoğan tok ve ak parti milletvekili fuat köktaşla ilgili attığı iftira dolu habere mahkemeden tekzip.

Mahkemeden Aydınlık Gazetesine Tokat Gibi Tekzip

Hiç bir belge ve kanıt ortaya koymadan kurgulanmış, tamamen hayal ürünü olan 'Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı' haberini manşet yaparak Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Samsun AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş'ı karalayan Aydınlık Gazetesi dünkü sayısında tekzip yayınlayarak yalan haber yaptığını doğrulamış oldu.

BÜYÜK TEZGAH!...

Adı Aydınlık olan ancak yaptığı habercilikle meslek ve insan hakları ilkelerini ayaklar altına alan  Aydınlık Gazetesi, 26 Mart 2017 tarihinde 'Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı' başlıklı iftira haberinde FETÖ'nün firari Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün Samsun'a AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ait bir araç ile geldiği, yine aynı araçla İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un evinde kaldığını, daha sonra Samsun'daki Yeşilyurt Limanı üzerinden kaçtığını yazmıştı.

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN!.."

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Yayınlanan haberin doğru olmadığını belirten basın açıklamasının ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Aydınlık Gazetesi'ne tekzip, tazminat ve ceza davası açmıştı.   Aradan geçen zaman içerisinde Başkan Erdoğan Tok'un tekzip davası iki gün önce sonuçlandı. Çamur at, izi kalsın' mantığıyla gerçeği yansıtmayan kumpas haberi mahkeme huzurunda ispatlayamayan Aydınlık Gazetesi, haberin tümüyle gerçek dışı ve kurgu olduğunu  dünkü sayısının 8'inci sayfasında yayınladığı tekzip haberi ile doğruladı.

MAHKEMEYE BELGE VE VİDEO SUNAMADILAR!

Aydınlık Gazetesi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un açtığı davada, "Adil Öksüz'ü AKP'li Vekil Kaçırdı" manşetiyle yaptığı yalan  ve iftiralarla dolu düzmece haberin belgesini ortaya koyamadı.  Elinde mobese görüntüsü olduğunu iddia ederek zamanı geldiğinde mahkeme'de sunacaklarını söyleyen Aydınlık Gazetesi yetkilileri, açılan davada ortaya hiçbir belge ve görüntü sunamadı.

EKSİK TEKZİP YAYINLADI, TOK İTİRAZ ETTİ.

4 ay önce hayal ürünü, ısmarlama haberle kamuoyunu yanıltan sözde aydınlık(!) iftira ve yalanlarıyla Türkiye'nin karanlık yüzü Aydınlık Gazetesi, yayınlamak zorunda olduğu haberin düzeltmesi olan tekzip metnini, gazetenin sadece iç sayfasında yayınlayarak kanunsuz iş yaptı. Yalan haber yayınladığı gibi, tekzibi gazetenin ön sayfası olan manşet bölümünde yayınlamayarak kusur işledi ve eksik tekzip yayınladı.  Tekzibini kanuna uygun bir şekilde yayınlanmamasından ötürü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tekzibin ayrıca manşette de yayınlanması için mahkemeye itirazda  bulundu.

TOK, "TAKİPÇİSİYİZ, SONUNA KADAR GİDECEĞİZ!"

Aydınlık Gazetesi'nde tekzibin yayınlanması sonrası açıklama yapan Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Adı ‘Aydınlık’ olan ancak yaptığı habercilikle meslek ve insan hakları ilkelerini ayaklar altına alan haberciliği ile Aydınlık Gazetesi, 4 ay önce, kamuoyunu yanıltıcı, kurgulanmış, iftira ve yalanlarla dolu habere imza atmıştı. Şahsımı, Milletvekilimizi ve Yeşilyurt ailesini hedef alan kumpas haberin yayınlandığı ilk gün gerekli işlemleri yaparak Aydınlık Gazetesi'nin ve muhabirinin kanun önünde hesap vermesi için tüm davalarımızı açtık. 'Çamur at, izi kalsın' diyerek, kamuoyunda bizi yıpratmak istediler. Hesapları tutmadı. Biz bu kumpasın, derlenmiş,  kurgulanmış ve uydurma haberin maksadını çok iyi biliyoruz.  Bu işin takipçisiyiz.  Sonuna kadar gideceğiz. " diye konuştu.

 

 

adminadmin