Genel
Giriş Tarihi : 22-06-2019 15:30   Güncelleme : 22-06-2019 15:30

Mahkum yakınları Binali Yıldırım’a oy verecek!

Tüm mahkum yakınları platformu yöneticileri, 23 Haziran Pazar günü yapılacak İstanbul seçimlerinde Cumhur ittifakının Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı destekleyeceğini açıkladı.

Mahkum yakınları Binali Yıldırım’a oy verecek!

Bir grup Mahkum yakını bu pazar günü (23 Haziran 2019) da gerçekleşecek olan seçimde, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ı destekleme kararı aldığını açıkladı.

Tek istedikleri "CEZA İNDİRİM YASASI" nın bir an önce çıkması olduğunu dile getiren Mahkum yakınları sosyal medya adreslerinde cezaevlerinde bulunan mahkum yakınlarına bir an önce kavuşmak için böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

MAHKUM YAKINLARININ SÖZCÜLERİ SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMALARINI ŞU ŞEKİLDE YAPTI:

 "Yasa için mücadele veren tüm mahkum sayfalarının aldığı ortak kararımızdır" başlığı altında yapılan açıklamada, "yapılan tüm etkinlikler ve görüşmeler sonucu varılan sonuç yasayı bizlere verecek olanın cumhur ittifakı olduğudur! Yaramıza kim merhem olacaksa onlarlayız! Rabbim bizi yolun sonunda özgürlüğe kavuştursun" Bu açıklamaya bazı mahkum yakınları "KANDIRILMA GEREKÇESİYLE" , "OY DEVŞİRME GEREKÇESİYLE" karşı çıksa da sayfa yöneticileri "BU SON ŞANSIMIZ" diyor. Sonuç itibariyle kaybedecekleri hiç bir şey olmadığını, TBMM'ye değil, İstanbul'a Belediye başkanı seçtiklerini ifade ederek, bir kez daha iyi niyetlerini göstermek istediklerini belirtiyorlar.

CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK VERECEK

Tüm mahkum yakınları platformu sosyal medya hesaplarında, İstanbul seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararını aldığını duyurdu. AK Parti’de yapılan son toplantıda, Genel Kurul çalışmalarının temmuz sonuna kadar uzatılması ele alınmıştı. Daha önce açıklanan yargı reformu paketine ilave olarak 3 paketin daha görüşülmesi planlanıyordu. Temmuz sonuna kadar kısmi af anlamına gelen infaz sürelerinin yeniden düzenlemesine ilişkin yargı paketinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı yeni eğitim sistemi TBMM’de yasalaştırılacak.

BAHÇELİ'DEN AF AÇIKLAMASI

Daha önce bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Biz aftan ziyade ceza indirimi olarak kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bizde hiçbir düşünce rafta eskimez. Çıkarmak için gayret gösteriyoruz. 360 küsur cezaevi var. Bunlara cevap vermek lazım. Cezaevi şartları çok iyi değil.” ifadelerini kullanmıştı. MHP, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki suçlara ilişkin 5 yıl şartlı indirim öngören kanun teklifini 24 Eylül'de TBMM Başkanlığına sunmuştu.

KAPSAMHABER

adminadmin