Eğitim
Giriş Tarihi : 08-01-2020 11:02   Güncelleme : 08-01-2020 11:04

Makedonya Ortaklı Happy Kids With Projesi!

Samsun Çarşamba Dumlupınar İlkokulunda 35 ortaklı etwinning projesi ile çocuklara imgeleme dayalı akıl yürütme ve hayal etme becerileri geliştirme faaliyetleri hayata geçiirliyor.

Makedonya Ortaklı Happy Kids With Projesi!

Çarşamba Dumlupınar İlkokulu, Happy Kids With SCAMPER projesinin işlevi, tek bir nesne üzerinde ve daha önceden belirlenmiş adımları takip ederek, o nesne hakkında beyin fırtınası yapılması olarak belirleniyor.

Beyin fırtınası, klasik beyin fırtınası tekniğinin aksine belirli basamaklar izlenerek gerçekleştiriliyor.

SCAMPER ile seçilen nesne değiştirilir, geliştirilir, parçalara ayrılır ya da başka nesneler ile birleştiriliyor.

Farklı fikirlerin ortaya çıkabilmesi için öğrencilere sorular yöneltilerek bu sorular, öğrencilerin düşünmedikleri ya da düşünemedikleri yönleri de düşünmelerini, yaratıcılıklarını ve düşünme becerilerini geliştirmelerine olanak tanıtılıyor.

Öğrencilerin söyledikleri her fikir değerlendiriliyor  ve farklı düşünmeleri için cesaretlendirici olma gibi ilkeler yerine getiriliyor.

Proje, Çarşamba Dumlupınar İlkokulu 1 - B sınıf öğretmeni Murat Gül ile Mersin-Silifke Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 1 - A sınıf öğretmeni Ömer Bağcı tarafından hayata geçiriliyor.

2 ay süresince Türkiye’nin muhtelif okullarından ve Makedonya’dan öğretmen-öğrenci katılımı ile gerçekleştirilen proje ile farklı coğrafyalarda bulunan öğrenci ve öğretmenlerin birlikte yürüttükleri bu çalışma eğitimcileri ortak bir gaye etrafında birleştirmiş oldu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN