Sağlık
Giriş Tarihi : 03-08-2017 15:42   Güncelleme : 03-08-2017 15:42

Marmara Ağrı Merkezi İle Tedavi Olun

Bel ve boyun fıtığı hastalığı benzer nedenlerle meydana geldiğinden her iki hastalığın tedavi yöntemlerini birlikte ele alabiliriz.

Marmara Ağrı Merkezi İle Tedavi Olun

Bel ya da boyun bölgesinde bulunan sinir uçlarına bir doku tarafından baskı yapılması sonucu oluşan ağrıya fıtık ismi verilmektedir. Şiddetli ağrı, güç kaybı, hareket kısıtlılığı, kısmi felç gibi sonuçlara kadar ilerleyebilen bu hastalık kesinlikle belirti göstermeye başladığı ilk andan itibaren tedaviye başlanılmalıdır.

Bel ve boyun fıtığıülkemizde çok fazla kişide rastlanan bir durumdur. Yattığımız yatak, kaldırdığımız ağırlıklar, yanlış yaptığımız hareketler ya da diğer nedenler olmak üzere hastalık çok farklı nedenlerden meydana gelebilir. Bel ve boyun fıtığı tedavisi içinen önemli hususlardan birisi iyi bir doktor seçimi yapmaktır. İyi bir doktor ile yapacağınız tedavi planı sizi başarıya götürecektir.

Boyun ve bel fıtığı tedavisi için çok çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Tedavi süreci kadar, tedavi sonrası yapılacak ve dikkat edilecek hususlar da önem arz etmektedir. Tedavi sürecini tüm aşamalarıyla bilmeniz, tedavi öncesinde, tedavi sırasında ve sonrasında doktorunuzla birlikte yaptığınız planlamaya uygun hareket etmeniz tedavinin başarısı için çok önemli hususlardır.

Bu nedenle doktorların hastaları çok iyi bilgilendirmesi, yapılan tedavi ile hastanın beklentisinin benzer olması sağlanmalıdır. Hastanın beklentisinin gerçekten çok yüksek olması ya da çok düşük olması hem tedavi sürecini hem de sonra ki sürece olumsuz etki edecektir.

Marmara Ağrı Merkezi bel ve boyun fıtığı tedavisi konusundaki tecrübelerini aktarmaya ve rahatsızlığınız ile ilgili kesin çözümler sunmaya devam etmektedir.

BEL VE BOYUN FITIĞI AMELİYATSIZ TEDAVİ

Modern tıbbın ortaya çıkması ve teknolojinin bu kadar ilerlemesi ile birçok hastalık için farklı tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Bunlardan bir tanesi de boyun ve bel fıtığı tedavisi için geliştirilen yöntemlerdir.

Bu hastalıkların tedavisi için ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ya da ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi gibi yöntemler geliştirilmiştir.Ameliyatsız tedavilerin en büyük özellikleri haftalarca beklemeye, günlerce hastanelerde yaptaya gerek kalmadan en kısa sürede normal hayatlarına dönmelerini ve kısa sürede ağrıların kesilmesi olarak belirtilebilir. Çok ileri seviyede hastalığı olmamasına karşın kas gevşeticilerden ve fizik tedavi yöntemlerinden istediği şifayı bulamayan ağrıları devam eden ya da ağrılarda artış olan hastalar için ameliyatsız modern tedavi yöntemleri uygulanmaya devam edilebilir. Unutulmaması gereken husus her hastanın tedavisi aynı şekilde yapılamaz. Bu nedenle hastanın durumunu kontrol eden uzman doktor tarafından durum analizi ve planlama yapılmalıdır. Tedavi yöntemine de kesinlikle doktorun karar vermesi gerekmektedir.

Ameliyatsız tedavilerde genel anestezi uygulanmaz, diğer tedavi yöntemlerine göre daha az risk taşırlar, kanama ve enfeksiyon riski çok azdır, hastanede yatmayı gerektirmez ve ertesi gün günlük hayatına dönüşü sağlanır, yüksek dozda ağrı kesici, kas gevşetici gibi ilaçlar kullanma gereği duyulmaz. İşlem steril bir ortamda gerçekleştirildiğinde çok iyi sonuçlar alınır. En güzel yanlarından birisi de birkaç dakika içerisinde işlemin tamamlanmasıdır.

Ameliyatsız tedavilerde kesik uygulanmayacağı için hastaya zarar verilmez, omurgalara, damarlara müdahale edilmeden sadece fıtığın bulunduğu bölgeye yüksek ısı, iğne ile girme gibi yöntemlerle müdahale edilir ve sinirlere baskı yapan ödemlerin ortadan kaldırılması sağlanır. İlk müdahalede çok az bir etki alınsa bile sinirlere baskı azalacağı için ağrılar da ortadan kalkacaktır.

Kesik ve ameliyat izi olmadan yapılan Ameliyatsız tedavi yöntemlerinin temelinde radyokonferans, nükleotomi ve laser ile nükleotomi adı verilen yöntemler yer alır. Bu yöntemlerden en uygun olanı hastaya uygulanır. Uygun olan yöntemi tedaviyi yapacak olan doktor tarafından planlama yapılır. Fıtık tedavisinde amaç sinirlere yapılan baskıyı ortadan kaldırmaktır. Ameliyatsız yöntemlerde de bu amaçlanır ve ısı ya da ilaçla müdahale yapılır. İlaçlı müdahale iğne ile omurga kanalı içerisindeki sinir köklerine uygulanır. İlaç içeriğinde kortizon ve ağrı kesici ilaçlar kullanılır. Kanal içerisindeki ödeme yapılacak direk müdahale ile ödem ortadan kaldırılır ve hasta ilk günden itibaren azalan ağrılarından en geç 1 yıl içerisinde tamamen kurtulabilir.

Marmara Ağrı Merkezi ile ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ya da ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi ile ve eski sağlıklı günlerinize bir an önce dönmek için www.marmaraagrimerkezi.com.tr web sitesini ziyaret edebilir ve irtibat kurabilirsiniz.

adminadmin