Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-01-2017 14:32   Güncelleme : 19-01-2017 14:32

Mavi kapaklar samsun’da umut olmaya devam ediyor!

Dikbıyık Anadolu Lisesi’nin toplamış olduğu mavi kapakları Okul Müdürü Oktay Yılmaz Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ile görüşerek yine Samsun’daki merkezine getirerek teslim etti.

Mavi kapaklar samsun’da umut olmaya devam ediyor!

Birçok kişi Mavi Kapak toplama kampanyalarının bittiğini sanıyor olsa da mavi kapaklar umut olmaya devam ediyor.

DİKBIYIK ANADOLU LİSESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Dikbıyık Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Yılmaz iki öğretmen ve üç öğrenci ile beraber gelerek Başkan Hakyemezoğlu’nu ziyaret ederek topladıkları mavi kapakları teslim etti.  Okul Müdürü Oktay Yılmaz ”Geri dönüşüm ve tasarrufun ülke ekonomisine ve ekolojik sistemine olan faydasını okulumuz içinde öğrencilerimize aşılamaya emek veriyor ve Ülkemize hayırlı nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK ELLER BÜYÜK İŞLER BAŞARIYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Bizi düşünerek ziyaret eden Dikbıyık Anadolu lisesi müdürüne ve bu kapakları bize toplayan o büyük yürekli çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Mavi kapak toplama kampanyalarını birçok kişi bittiğini düşünerek toplamıyor, ama biz toplamaya devam ediyoruz. Mavi kapakların geri dönüşümü olduğu mühletçe buna devam edeceğiz. Evinden çıkamayan birçok engelli arkadaşımıza tekerlekli sandalyeye dönüşerek el ayak oluyor ve sosyal hayatın içerisinde yer edinmesini sağlayarak evlere bağlı kalmaktan kurtarıyor” diye ifade etti.

EN BAŞARILI ÇALIŞMA

Bir tek tekerlekli sandalye alabilmek için 300 kilo kapak biriktirmek gerektiğini söyleyen Hakyemezoğlu, “ Mavi kapağın kilosu 1 TL den alınıyor bu nedenle 300 ya da 400 kilo biriktirilen mavi kapaklar ile en ucuzundan 1 veya 2 adet tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Akülü bir araç alabilmek için ise 5 Bin ton kapağa ihtiyaç duyuluyor. Engellilerin hayatı kolay olmamakla beraber bir nebze engellerini aşabilmesi için araç olan mavi kapak toplamına bizler devam ediyoruz.  Ekolojik sistemde doğada erimeyen bu mavi kapakların geri dönüşümünü sağlamak için bir üniversitenin başlattığı çalışma gerek ülke ekonomisine, doğa ekolojisine ve engellilere yönelik çok başarılı bir çalışma olarak kayıtlara geçti” diyerek söyledi.

YAŞLILARADA SAHİP ÇIKILIYOR

Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan daha birçok engelli arkadaşımız var diyen Başkan Hakyemezoğlu, “ Bir tek engellilere değil evde yaşlı ve bakıma muhtaç dışarıya kendi olanakları ile çıkamayan eve bağımlı vatandaşlara da, bu tekerlekli sandalye yardımını bize gelen yardımlar sayesinde gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

YARDIMLAR YERİNE BÖYLE ULAŞIYOR

Yalnızca mavi kapakla bu yardımları sınırlamayalım diyen Hakyemezoğlu, “ Derneğin geçmişten gelen kötü bir algısı var ama ben bu algıyı başkanlığa geldiğim günden beri yıkmaya çalışıyorum ve yapılan yardımları hayırsever kişilere fotoğraflandırarak yaptıkları yardımın yerine ulaştığını gösteriyorum. Hayırsever iş adamı ve işkadınlarımızın da duyarlı olduğunu biliyorum. Bu yüzden yardımda bulunmak isteyen ama aklınca acaba soruları olan tüccarlarımız, iş hayatında yer edinmiş durumu iyi olan ve yardımda bulunmak isteyen hayırseverimizin aklında soru işareti bırakmamaya özen gösteriyoruz. Adaletli bir şekilde engellilerimize ve yaşlılarımıza yaptıkları yardımın ulaşacağına emin olabilirler. Önümüz yaz engelli ve yaşlılarımızı topluma kazandırmak için hayırseverlerimizin yardımına açığız. Yaşlı ve Engellilerimizden yaptıkları yardım ile dua almak için çok önemli bir fırsat çünkü bizlerin buna topluma kazanılma ve yer edinme yönünde ciddi anlamda ihtiyacımız var ” diye konuştu.

YARDIMLARA İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Bugünün sağlıklı vatandaşı yarının engelli adayı derken bu sözü ne kadar söylemek istemesek de görüyoruz ki, derneğimize üye olanların birçoğu şekerden uzuvlarını kaybeden, iş ve trafik kazalarında sakatlanan, yüksek tansiyondan felç geçiren kişiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu yüzden yarının bizlere ne getireceğini bilemeyiz, bugün yapılan hayırlar ve aldığınız dualar sizin yarın yanınızda olacaktır” diyerek engellilere yardım çağrısında bulundu.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

 

adminadmin