Güncel
Giriş Tarihi : 13-03-2015 13:00   Güncelleme : 13-03-2015 13:00

Mavi Marmara, Samsun'dan Çanakkale'ye köprü olacak

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Gazze'ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıkan ve uluslararası sularda saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisi, Çanakkale Zaferi'nin 100

Mavi Marmara, Samsun'dan Çanakkale'ye köprü olacak

SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Gazze'ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıkan ve uluslararası sularda saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anmaları için 350 genci Samsun'dan Çanakkale'ye götürecek. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Samsun Temsilcisi Ömer İdris Akdin, AA muhabirine, Mavi Marmara gemisinin Canik Belediyesi işbirliği ile Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Samsun'a getirildiğini söyledi.

Çanakkale ile Mavi Marmara gemisini özdeşleştirdiklerini ifade eden Akdin, "Çünkü Mavi Marmara binbir çeşit insanın yalnızca zorbalığa ve zulme karşı duruşunu ifade eden bir gemi. Çanakkale de böyle… Çanakkale'de de yine dünyanın birçok yerinden Müslüman ve gayrimüslim, yalnızca insanlığın tehdit edildiği bir yerde insanlığı savunmak için Çanakkale’de bulunuyorlardı" ifadesini kullandı.

Mavi Marmara gemisinin insanlığın ortak değerlerini savunduğunu dile getiren Akdin, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl anmaları için 350 genci Samsun'dan Çanakkale'ye götüreceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"350 civarında genci alıp Çanakkale’ye götürmeyi planlıyoruz. Sadece Samsun’dan alacağız. 700 civarında başvuru var. Daha da artmasını bekliyoruz. Bir seçme yapacağız. Seçme sonucu 350  civarında genci buradan Çanakkale’ye götüreceğiz. Giderken de yolda birçok aktivitemiz var. Konferanslar ve yarışmalar düzenleyeceğiz."

- "Çanakkale'de dünyaya ses vereceğiz"

Gençlere, insanlığın son büyük direnişi olarak görülen Çanakkale’yi tanıtmayı arzuladıklarını aktaran Akdin, "Çanakkale bizim açımızdan çok önemli. Çanakkale'de iyi bir ses vereceğiz dünyaya. Yani insanlığın son adası olan insanlığın son direnişi noktasında, Çanakkale’de bu sesi Müslümanların ve özellikle ezilenlerin sesini duyurmaya gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Akdin, geminin İHH İnsani Yardım Vakfı'nın envanterinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz istiyoruz ki en verimli şekilde gemiyi kullanalım. Bu hususta bir ara gemiyi kiraladık. Gönüllülerimizden gelen tepki üzerine geri aldık. Şu anda tam belli değil geminin ne olacağı ancak bu tür etkinlikleri çeşitli illerde, denize kıyısı olan illerde düzenlemeyi düşünüyoruz. Mazlum coğrafyalarla alakalı sergimizi, dünyanın dört bir yanındaki ezilenlerle, zulme uğrayanlarla alakalı çeşitli etkinlikleri illerde sergilemeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili kıyısı olan şehirlerden yoğun talep var."

Geminin 15 Mart Pazar günü Samsun'daki programını sonlandıracağı, Çanakkale'ye gitmek üzere 350 gençle yola çıkacağı öğrenildi.

adminadmin