Spor
Giriş Tarihi : 24-04-2014 11:12   Güncelleme : 24-04-2014 11:12

MAVİ TİLKİ TRABZONSPOR GÜNDEMİNİ YORUMLADI

KİRLİ FUTBOLUN İÇİNDE TEMİZ KALMAK

MAVİ TİLKİ TRABZONSPOR GÜNDEMİNİ YORUMLADI
Trabzonspor’da yaşananları kaleme almaya bu hafta da devam. Öncelikle Almanya seyahatine değinmek istiyorum. Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin oluşturduğu derneğin festivaline katılmak için yollara düştük. Başkanlığını Salih Altınışık’ın , yardımcılığını Sait Çelik gibi iş adamlarının yaptığı Avrupa Trabzonlular Derneği Federasyonu'nun düzenlediği festivale katıldık. Milli takım ve Trabzonspor’un eski teknik direktörü Şenol Güneş, gazeteciler Cevat Kol, Ergun Ata ve Cemal Ersen de festivalin konuklarıydı.
 
Köln şehri yakınlarında Siegburg kasabasında yüzlerce gurbetçi bir araya gelip festival çerçevesinde hasret giderip 5-6 saatliğine de olsa hasret giderip kemençe eşliğinde horon oynadı. Zeynep Başkan memleket türkülerini gurbete taşıyarak insanları coşturdu.
 
Nezih bir ortam, mükemmel bir salonda gecenin ilgi odağı kuşkusuz Şenol Güneş’ti. Gece boyunca imza dağıttı. Kalemlerin boyasının tükendiği, sevgi ile sıkılan ellerle yüzlerce fotoğraf çektirdi. ” Güneş başkan Trabzon şampiyon” “ Sen bizim batmayan Güneşimizsin” sloganları ile inleyen salonda duygulanmamak elde değil! Geceye katılan bini aşkın insan Şenol Güneş ile tokalaştı, ya imza aldı ya da fotoğraf çektirdi.
 
Şenol Güneş Almanya’da aday olsa kesin meclise girer. Takımı ne olursa olsun herkesin sevdalısı olduğu kesin. Köln hava alanında bunu açık ve net bir şekilde gördük. Galatasaray taraftarı olan bir aile, “Hocam sizin hayranınızım. Ben Galatasaraylıyım. Duruşunuz ve Türk futboluna verdiklerinizden çok etkilenmiş bir insanım. Sizi Galatasaray’da görmek isterim” dedi.
 
Bir spor adamı olarak kirlenmiş Türk futbolu içinde Şenol Güneş isminin bu kadar temiz ve saygın bir şekilde kalmasından dolayı son derece mutlu oldum. Helal olsun Şenol hocam.
 
 
 
Hami Hoca'yı Bekleyen Tehlikeler
 
Trabzonspor’da teknik anlamda işler iyi gidiyor. Saha sonuçları teknik sorumlu Hami Mandıralı’nın elini güçlendiriyor. 10 maçta 17 puan, Allah bereket versin.
 
Bunlar normal şeyler. Beni ilgilendiren tarafı, işin abartı boyutu. 10 maçlık bir periyodu baz alıp Mandıralı’yı Tolunay, Mustafa Akçay, Şenol Güneş gibi isimlerle aynı kantara koyup istatistiklerle servis yapmak yanlış. Her nedense bizim medya işi abartmayı seviyor. Rakamlarla oynamaya bayılıyor. Üzüm yeme yerine bağcı ile uğraşmayı çok seviyor. Abartıyor ,kekini de kabartıyor.
 
Beyler; Hami hoca daha yolun başında. Allah gönlüne göre vermiş ve yoluna devam ediyor. İşi abartıp taraftarın önüne bir başarı öyküsü gibi koyarsanız beklenti yükselir. Sonra küçük bir fırtınada yıkılır. Buna izin vermemek lazım.
 
Başarı alkışlanır, abartılmaz.
 
Bir tilki olarak şunu gözlemliyorum. Hami hocanın üzerinde mahalle baskısı var. O baskıdan bir an önce kurtulmalı. Ayrıntıya girmiyorum tilki olan anlar.
 
Hami hoca; Colman, Zokora ve Malouda hassas konu. O ince çizgiyi iyi idare etmek lazım. Bir adım sonrası uçurum. Aman dikkat et, eloğlu akıl verir.
 
Hami Mandıralı’nın önünde zorlu 4 maç var. El değmemiş 12 puan. İçeriden ve dışardan adamı rahat bırakın, işini yapsın.
 
İstifa Etmeniz İçin Bu Bile Fazla
 
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere tüm Trabzonspor yönetim kurulunun lig sonunda ne olursa olsun istifa etmesi lazım. Mahkeme kararını beklemeden kendi iç dünyalarında muhakemelerini yapıp yanlışlarının bedelini ödemesi lazım. 1461 Trabzon takımını kümeye atarak tarihe geçtiler. PTT 1. Ligi'nde geçtiğimiz yıl şampiyonluğa oynayan bir takımı bu sezon kümeye düşürdüler. Ligde kalması artık mucizelere bağlı.
 
Sezon başında 15 Milyon Lira'ya alıcısı olan kulüp şimdi 5 Milyon etmiyor. Altın bir insanın elinde ancak böyle bakıra dönüşür. Bunu yapanların yaptığı yanına kar kalmamalı. Bedelini ödemeli...
 
Trabzonspor’a daha fazla zarar vermeden el çekmeliler...
 
Genel Sekreter Köksal Güney Çay Tv’de “Trabzonspor’a Bakış” programına telefonla katılarak “Trabzonspor’u bulunduğu yerden daha iyi yere taşımak istiyoruz, öyle bırakmak istiyoruz ”diyor.
 
Yaptıklarınıza bakarsak, desene 20 yıl bekleyeceğiz,1461 Trabzon’un başına gelenlerin Trabzonspor’un başına da gelebileceğine hazır olun!
 
E-Bilet Ölü Doğdu
 
TFF’nin e-bilet uygulaması tam bir skandala dönüştü. Kimse memnun değil. Sadece bu işi yapan firma memnun. Passo para basıyor. Kasa doldu.
 
E-bilet uygulanmasına apar topar bu sezon neden geçildi bilinmiyor. Önümüzdeki sezona e-biletle başlasak daha iyi olmazmıydı?
 
Toplu bilet, korsan ve kaçak uygulamalar için bu e-bilet uygulaması çare olup kulüplerin destek vereceği yerde herkes ağlıyor. Ortalık yangın yerine çevrildi.
 
İşin uygulama ya da güvenlik bölümünü göz önüne alındığını düşünmüyorum. Yangın yapanların niyeti bu işin rant bölümü. Taraftar eldeki rantın kaçtığından, haberi büyütenlerde ihaleyi alan firmanın rantından şikayetçi.
 
Trabzonspor e-bilet uygulamasını bırakın yapmayı tanıtımını yapmakta zorlanıyor. Üç günde tam üç kez tanıtımı erteledi. Tanıtımı bu kadar zor olan bir işin uygulaması için Allah kolaylık versin.

MAVİ TİLKİ

www.medyatrabzon.com
adminadmin