Siyaset
Giriş Tarihi : 31-03-2017 09:54   Güncelleme : 31-03-2017 09:54

Mazlumların umudunu yaşatmak için “evet”

​Geçmişi 600 küsur yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun şanlı tarihiyle örülü Türkiye’nin içine çekildiği yüzyıllık uykusundan uyanması Batı’nın en büyük korkusu oldu.

Mazlumların umudunu yaşatmak için “evet”

93 Harbi’yle (1878 Ayestefanos) Osmanlı’dan bu yana Anadolu toprakları üzerine çelikten bir vesayet elbisesi giydirildi. Dahası topyekûn Batı’ının sistematik çabalarıyla vesayet elbisesi içindeki dev afyonlanarak uyutuldu. Zira İslam coğrafyası ve Osmanlı bakiyesi topraklarda bütün sömürülenlerin biricik umudu olan devin uyanması kan emici vampirlerin sonunu getirebilirdi.

Bununla da yetinmeyen Batı’nın efendileri, özel çabalarla hafızasını sildikleri devi kontrol altında tutmak için bünyesinde yaşattığı bütün acılara rağmen adına darbe denilen iğneleri hünerle enjekte etti.

Bu yönüyle bakıldığında 1876 Avni Paşa Darbesi ile zemini hazırlanan vesayet, 31 Mart Vakası, I. Meclisin Tasfiyesi, 1960, 1970, 1980, 28 Şubat, Gezi olayları, 1725 Aralık operasyonları ve en nihayetinde 15 Temmuz Batı’nın Anadolu kıtası üzerinde kurmak istediği hegemonyayı devam ettirme eylem ve girişimlerinin sonucu oldu. Özellikle bu darbeler üzerinden vesayet bir örümcek ağı gibi devlet kurumlarına hâkim kılındı. Oligarşik bürokrasi düzeni içinde halkın oy vererek yönetime getirdiği siyasilerin ömürleri de kısa oldu. Kimi idam sehpasında sallandırıldı kimi zehirlenerek suikasta kurban gitti kimi ise sudan sebeplerle 6 ay dolmadan hükümetten indirildi.

Bugün başta Almanya olmak üzere İngiltere, Hollanda, İsviçre, Norveç ve daha birçok Avrupa ülkesinin 16 Nisan referandumu öncesi Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu tavır ve tutumlar sergiliyor. Çünkü geçmişi milyonlarca insanın canına mal olan dünya savaşları ve katliamlarla dolu Batı, sömürgecilik yaptığı topraklarda mazlumların sesi, soluğu, koruyanı ve kollayanı olacağını bildiği güçlü bir Türkiye istemiyor.

Dolayısıyla yüzyıllardır Batı’nın sinsi planlarla üzerimize giydirdiği çelikten vesayet elbisesini delmek için “Evet”… Oligarşik bürokrasiyi yıkmak için “Evet”… Tarih şuuruyla yeniden dirilmek için “Evet”… Mazlum coğrafyaların sesi, soluğu olmak için “Evet”…

 

adminadmin