Güncel
Giriş Tarihi : 22-09-2017 16:05   Güncelleme : 22-09-2017 16:05

MEB kitaplarında FETÖ izleri çıkıyor

MEB kitaplarında çıkan FETÖ izleri ve yanıltıcı bilgiler dikkatlerden kaçmıyor.

MEB kitaplarında FETÖ izleri çıkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5 yıl süre ile okutacağı ders kitaplarında FETÖ’cülerin parmağı olduğu fark edildi. Müfredata giren kitapların içerisinde FETÖ’den aranan kişilerin makalesine yer verilmesi ve hükümeti ağır ithamlarla eleştirmesi bakanlığı harekete geçirdi. Konu hakkında Diriliş Postası Gazetesi’ne Konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili hataların artacağını işaret etti.

İlköğretim kitaplarında birtakım argo ve FETÖ’yü işaret eden makalelere yer verilmesini değerlendiren Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ortaya çıkan hataların iki şekilde olabileceğini belirtti. Tamamen kaza sonucu böyle bir durumun ortaya çıkabileceğine de dikkat çeken Selvi, FETÖ’nün kriptoları tarafından da kasıtlı operasyon yapılabileceğini söyledi. Konu hakkında görüşlerini paylaşan Selvi, “Bu hataların önemli bir kısmı kaza sonucu meydana geliyor ama bazı yerlerinde art niyetli kişilerin parmağının olduğunu da görmezden gelmememiz gerekiyor. Türkiye’de özellikle FETÖ yapılanması hissettirmeden kendi yapılarını yayın ve reklamlarda işleyebilme yeteneğine sahip. Bu nedenle örgütün kripto tipleri tarafından eğitim müfredatında öğrencilerimize yönelik mesaj verme gayretleri olduğu kanısındayım. Burada önce Milli Eğitim Bakanlığı’na sonra hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu kirli odaklar gençlerimizin akıllarını karıştırmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerdir. Bizlere düşen sorumluluksa bu kişileri deşifre ederek etki alanlarını yok etmektir.” dedi.

“İleride farklı hatalar da ortaya çıkabilir”

Yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan önce komisyonların farklı müfredatlara yoğunlaştığını söyleyen Selvi, “Müfredat çalışmaları ayrı, kitaplara hazırlanan içerik çalışmaları ayrı yapılıyor. 7’nci sınıf öğrencileri için hazırlanan sosyal bilgiler kitabında ideolojik ve toplumsal konular üzerinde çarpıtılmış ya da abartılmış konuların işlendiğini görüyoruz. Bu konularda Milli Eğitim Bakanlığı gerekli çalışmalarını yürütüyor. Kitap incelemelerinde sorunlu bir kısım keşfedildiğinde bakanlığın gerekli düzenlemeleri anında yerine getirdiğini görüyoruz. Bu kitapların tümü müfredata göre hazırlanıyor ancak bazı kısımlarında hatayla ya da kasti olarak yapılan anlam hatalarını görüyoruz. Bu tür hatalar görüldüğü takdirde düzenlemeye gidecektir. Şunu da eklemekte fayda görüyorum ki hatalar ilerleyen günlerde karşımıza çıkmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Argo içerikli karikatür dikkatleri üzerine çekti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017-2018 yılı için hazırladığı müfredat kitaplarında argo çizimler ve FETÖ’cülere ait yazılara rastlanması eğitimde FETÖ yapılanmasının propagandaya devam ettiğini gözler önüne serdi. 2017-18 dönemi için hazırlanan 6. Sınıf MEB Türkçe kitabının Eğitim Bilişim Ağı’na yüklenmesiyle kitapları kontrol eden eğitimciler içeriklerde verilen mesajları fark etti. Türkçe kitabının içeriğinde bir kutup ayısının argo el hareketi yapan karikatürünü gören öğretmenler durumu yetkililere bildirerek acil önlem alınması gerektiği konusunda uyardı. Sosyal medyada paylaşılan görselin ardından söz konusu karikatür kitaptan çıkarılarak kitap yeniden hazırlandı. Dağıtımı durdurulan kitabın yeniden basılarak dağıtılacağı ve öğrencilere düzeltilmiş halinin ulaştırılacağı öğrenildi.

FETÖ’nün Alevi imamına da yer verildi

Hakkında yakalama kararı bulunan ve FETÖ’nün Alevi imamı olan Osman Eğri’nin yazmış olduğu makalenin İlköğretim 7’nci sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alması dikkatlerden kaçmadı. Hitit Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Osman Eğri’nin “Cabbar Kulu’dan Öğütler” başlıklı makalesinde Alevilik konusu “İslam düşüncesinde yorumlar” başlığı altında işlendi. Alevi-Bektaşi inancı anlatılırken, “okuma metni” olarak “Cabbar Kulu’ndan Öğütler” bölümü yer aldı. Alevi Bektaşi büyüklerinden birisi olduğu belirtilen Cabbar Kulu’nun öğütleri ise Osman Eğri tarafından derlenen Kitab-ı Cabbar Kulu kitabından alıntılandı. Osman Eğri’nin adı, sayfanın altında “hazırlayan” sıfatıyla yer aldı. FETÖ firarisi Osman Eğri firari durumda olup ABD’de yaşıyor. Hakkında yakalama kararı bulunan Eğri FETÖ’nün Aleviler’den sorumlu üst düzey imamları arasında yer alıyor. Eğri 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gün firar etmişti.

Bakanlık kitapları acil toplama kararı aldı

Sosyal Bilgiler 7. sınıf kitabında, FETÖ üyelerinin yaptığı propaganda ifadelerinde hükümete yönelik sert eleştirilere yer veriliyor. Kitabın Basın özgürlüğü bölümünde, bir ülkede, tek başına hükümete gelen iktidarların bir süre sonra yolsuzluk haberlerini örtbas etmek için basını sansürleyeceği ifade edildi. Tek parti iktidarının doğası gereği basını sansürleyeceğini belirten ifadeler, AK Parti’yi hedef haline getiriyor. Bakanlığın konuya titizlikle yaklaştığını söyleyen Selvi, “Açık olanı herkes görebilir önemli olan hileli bir şekilde kendisini gizleyen ve faaliyetlerine devam eden kişileri tespit etmemizdir. Eğitim alanında yapılanan FETÖ mensupları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapsamlı çalışma yürüttüğünü görüyor ve destek veriyoruz.” dedi.

Kaynak: Diriliş Postası (Atakan Irmak)

adminadmin