Gündem
Giriş Tarihi : 15-02-2019 09:04   Güncelleme : 15-02-2019 09:04

MEB, Muhafazakâr ahlaka savaş mı açtı

MEB, Muhafazakâr ahlaka savaş mı açtı

Lezbiyenliği normalleştiren ve öven kitabıyla dikkat çeken yazar ve sunucu Ece Vahapoğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı izinle okullarda çocuklara yoga eğitimi verecek olması kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Lezbiyenliği ve eşcinselliği ön plana çıkardığı romanıyla tanınan yazar ve sunucu Ece Vahapoğlu'nun Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle okullarda çocuklara 'Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası' projesini hayata geçirecek olması endişelere ve tepkilere neden oldu.

LEZBİYENLİĞİN ÖN PLANA ÇIKARILDIĞI BİR ROMAN

Vahapoğlu, 'Öteki' adlı romanında iki farklı dünyadan evli kadının nasıl lezbiyen olduklarını fark ettiğini anlatan ve buna güzellemelerde bulunuyor. Romanda türbanlı, son dönemde politik sebeplerle yükselişe geçen dindar bir iş adamının kızı ve borsacı kocasıyla bir aşk evliliği yapmış, spor salonlarından çıkmayan, emekli bir subayın kızı Esin adlı bir karakter var. Yurtdışında eğitim almış bu iki kadının hayatı bir şekilde kesişiyor ve lezbiyen ilişkiye giden noktaya varılıyor.

BAKANLIK TEPKİLERE NASIL CEVAP VERECEK?

Lezbiyenliği ve eşcinselliği ön plana çıkaran bir romanla gündeme gelen bir yazarın Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay alıp, ilkokullarda çocuklarda eğitim verecek olmasını kamuoyunda tepkilere neden oldu. Resmi hesaplarından 'Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası' projesini hayata geçireceğini duyuran Vahapoğlu'na sosyal medyada da tepki gösterildi. Bakanlığın oluşan bu tepkilerin ardından nasıl bir hamle gerçekleştireceği merak konusu olmaya devam ediyor. Söz konusu İslami değerlerin eğitimi olunca kıyameti koparanlar, Budizm öğretisi olan Yoga'yı teşvik etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı!

Habervaktim

adminadmin