Gündem
Giriş Tarihi : 15-03-2014 13:10   Güncelleme : 15-03-2014 13:10

MEB'DE PARALEL SABOTAJ!

ÖSYM tarafından yapılan şube müdürlüğü sınavı MEB'e gizlenen paralel örgüt üyelerince sabote edildi. Örgüt üyelerince hükümete yakın sendika üyeleri elenirken örgütün sendikalarına üye olan adaylar yüksek puan aldı.

MEB'DE PARALEL SABOTAJ!
Aralık ayında ÖSYM tarafından yazılı sınavı yapılan MEB bakanlığı şube müdürlüğü sınavının 70 baraj puanını geçenleri arasında Ocak 2014 ayında Ankara Öğretmenevinde Mülakat sınavları yapıldı.
 
Ancak sınavı, Meb'de gizlenen paralel yapılanma, kurulan komisyonlarda sabote etmiştir. Sınavda hükümete yakın olduğu bilinen sendika mensuplarına düşük puanlar verilerek kaybetmeleri sağlanmış fakat paralel örgüte yakın olduğu iddia edilen memurların üye olduğu sendika üyeleri çok yüksek puanlarla kazandırılmıştır.
 
Sınavda, sınırlı olan idari kadrolara en yüksek puanlar paralel personele verilerek onların atanması hedeflenmiş ayrıca örgüte yakınlığı ile bilinen sendika mensuplarına da düşük yazılı puanlara rağmen 85 – 90 gibi yüksek puanlar verildi.
 
Yazılı sınavı başarıyla geçen fakat mülakatta elenen bir mağdurun aktardıkları ise şöyle;
 
“Sınava katılan ve yazılı puanı 75 olan bir aday olarak bana da 25 puan verildi. Mülakat sınavında sorulan soruların cevapları soru kağıtlarına yazdırılmadığı gibi komisyonların bulunduğu salonlara kamera dahi konulmadı. 90puan alan kişilere bile sırf hükümet yakını sendikadan olması nedeniyle 21 puan gibi rencide edici puanlar verildi.
 
Yıllarca idarecilik yapmış adaylara, master ve doktoralı kişilere, özlük dosyalarında pek çok takdir ve maaş ödülü olanlara dahi acımayan paralel yapı bu sınavla son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle, sınavları sabote ederek hem hükümete hem de MEB'e mesaj vermiş sınavın bilerek ve isteyerek iptal edilmesini, mahkemeye verilmesini amaçlamıştır.”
adminadmin