Analiz
Giriş Tarihi : 23-06-2020 15:49   Güncelleme : 23-06-2020 15:49

Mecelle'de ve Türk Borçlar Kanununda Akitler Ve Zarar !

Ülkemizde iş dünyası ve iş hayatına dair birçok kuruluş olmasının güzelliği bir yana, iş ahlakı konusunda esaslı çalışmalar yapmak, iş dünyasının aktörlerini ilkesel duyarlılıklarla bir araya getirmek başka bir güzellik.

Mecelle'de ve Türk Borçlar Kanununda Akitler Ve Zarar !

Türkiye’de bu güzelliği oluşturan İGİAD (Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği), üyelerine ve iş dünyasına bir değerler sistemi sunmakta, iş ahlakının geliştirilmesi noktasında verimli ve örnek çalışmalar yapıyor..

 

İGİAD, bu misyona katkı sunmak, üyelerimizi normatif olarak muhatap oldukları yasalar ve uygulamalarla, inanç ve vicdanî sorumluluk olarak da İslam Hukukunun son kanunlaştırma hareketinin tecellisi, İslami iktisadın ve Müslüman girişimci bilincinin ana ilkelerini ortaya koymuş olan MECELLE (Mecelle-i Ahkâm-ı Adliyye)’nin evrensel ilkelerden oluşan ilk 99 maddesi içinde yer alan iş ahlakı ve borçlar hukuku kurallarıyla buluşturdu.

 

İGİAD Eğitim Komisyonu üyesi Avukat Muharrem Balcı’nın başkanlığını yaptığı kardeş kuruluşu HUKUK VAKFI tarafından, Hukuk Vakfı’nın değerli gönüllü hukukçu araştırmacılarınca hazırlandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN