Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 01-07-2014 14:52   Güncelleme : 01-07-2014 14:52

MECLİS İŞGALİNİN İLK DURUŞMASI EYLÜLDE!

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in AK Parti Havza İlçe Başkanı Mahmut Karahan, Havza Belediye Meclis Üyesi Keramettin Aydın, İş adamları Yavuz Gündüz ve Aydın Köseoğlu hakkında; tehdit, şantaj, azmettirme, hakaret vb. konularla ilgili olarak Havza Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından süren kamu davası, duruşma sürecine geldi.

MECLİS İŞGALİNİN İLK DURUŞMASI EYLÜLDE!
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz yaşanan bazı gelişmeler ve işadamı Aydın Köseoğlu'nun Havza Belediye Meclisini işgal etmesi üzerine partisinin İlçe Başkanı Mahmut Karahan başta olmak üzere Havza Belediye Meclis Üyesi Keramettin Aydın, İş adamları Yavuz Gündüz ve Aydın Köseoğlu hakkında; tehdit, şantaj, azmettirme, hakaret vb. konularla ilgili olarak Havza Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
 
Edinilen bilgiye göre; yapılan suç duyurusu ile harekete geçen Havza Cumhuriyet Savcılığı, konu ile ilgili olarak devam eden kamu davası kapsamında soruşturma dosyasını tamamlayarak dosyayı mahkemeye gönderdi. Mahkeme ise duruşma için ilk tarih olarak 23 Eylül 2014 tarihini belirledi.
 
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, söz konusu gelişmelerin yaşandığı tarihte gazetelerde çıkan haberlerde, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Karahan ile birlikte Havza Belediye Meclis Üyesi Keramettin Aydın, işadamları Y. G. ve Aydın K'nin 5 yıl boyunca kendisine görev yaptırmamak için; 'tehdit, şantaj, hakaret, iftira, karalama'da bulunduklarını belirtmişti. Başkan İkiz, "Bu olaylar tamamen Mahmut Karahan’ın siyasi hırs ve arzularının bir sonucudur. Bu aşamada gerekeni söyleyecek olan adli mercilerdir. Adalete inanıyor ve güveniyoruz" demişti.
adminadmin