Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2020 15:27   Güncelleme : 20-03-2020 11:09

Meclis Üyesi Certel’den Başkan Deveci’ye

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Belediye Meclisini Korona tedbirleri gereği toplanmalara tedbir konulmasına rağmen olağanüstü toplandı.

Meclis Üyesi Certel’den Başkan Deveci’ye

HÜLLE YOLUYLA HİLE YAPIYORSUNUZ!

Meclis olağanüstü toplantısında,

Özel kalem Müdürlüğü’nün 13.03.2020 tarih ve 4357 sayılı şartsız bağış ile ilgili teklifini,

Özel kalem Müdürlüğü’nün 13.03.2020 tarih ve 4358 sayılı şartsız bağış ile ilgili teklifini ve

Temizlik işleri Müdürlüğü’nün 13.03.2020 tarih ve 4436 sayılı evsel atık ile ilgili teklifini gündeme alacaktı.

Deveci tartışmaların yoğunluğu ve itirazlar sebebiyle, olağanüstü gündem maddelerinin geri çekti.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Gündemin ilk iki maddesini şirketlerle ilgili gündem maddesini sizlere bilgi vermek kaydıyla geri çekiyorum. Aslın öneli olan bizim olağanüstü toplanmamıza neden olan gündemin diğer maddesine geçiyorum” diyerek toplantıyı açtı.

 

HÜLLE YOLUYLA HİLE YAPIYORSUNUZ

Atakum Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Recep Kemal Certel Atakum Belediye Başkanı Deveci’nin gündem maddelerini geri çekmesi üzerine söz alarak, “ Gündem maddelerinin geri çekilmesi kanunun arkasından dolanmaktır. Hülle yoluyla hile yapmaktır. Tam da ifadesi budur” diyerek itirazlarını dile getirdi.

Bunun üzerine Deveci Recep Kemal Certel’in sözünü keserek, “Atakum’un yolunu açmaya çalışıyorum, Atakum Beleidyesinin önündeki engelleri aşmaya çalışıyorum, yasal her türlü yolu deniyorum.” Diye bağırdı.

Certel bunun üzerine, “Yasaya da uygun değil, etik de değil. Bunları kaç defa konuştuk içeriğine girmedik. Getirdiğiniz zaman gireceğiz. Dolayısıyla yanlış yapıyorsunuz. Bu şirket devirlerini yapmanız, almanız, içeriğindeki konulara daha sonra gireceğiz, orada başka problemler var. Ama bunu geri çekin bu şirketi geri verin. Buradan sizi uyarıyoruz. Bu konuyu bakanlıklar nezdinde hükümet nezdinde takipçisi olacağız gerekirse. O içeriği konuşmuyorum bugün, gerekirsew suç duyurunda bulunacağız.

Devecinin “yapın,, yapın…”

Sözlerinin ardından Certel, “Konuşulanları unutuyorsunuz, Biz ilk mecliste yanlışların arkasında kimse durmaz, karşısındayız demiştik. Siz suç duyurunda bulunmuşsanız, hukuk gereğini yapar. Meclis üyesi olarak uyarımı yapıyorum, doğru yolda değilsiniz” demesi üzerine hukukçu başkan deveci hukuka güveninin olmadığını şu sözleriyle dile getirdi; “Hukuk bir senedir gereğini yapmadı.  Sizin hukuka güvenceniz var. Ne yazık ki biz orada biraz…

Tartışmaların ardından Atakum Belediye Başkanı Deveci, “Meclisten bir iki gün önce biz bize konuşalım, birbirimiz ikna edelim. Biz bu konuda biraz daha dikkatli olalım diyerek oturumu kapattı.

adminadmin