Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-07-2017 10:00   Güncelleme : 25-07-2017 10:00

Mediküm Toplantısı Samsun’da Gerçekleşti

Medikal El Aletleri (MEDİKÜM) Toplantısı, Samsun Valisi Osman Kaymak'ın başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mediküm Toplantısı Samsun’da Gerçekleşti

Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, toplantıda bu zamana kadar Medikal Cerrahi El Aletleri üretimi hakkında ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili olarak Valimiz Sayın Osman Kaymak’a brifing verdi.

Brifingin ardından Vali Kaymak yaptığı açıklamasında, “Medical Cerrahi El Aletleri ile ilgili olarak Samsun’da yapılanları daha ileriye götürmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle Samsun Milletvekilimiz ve Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan'ın önderliğinde bu çalışmalarımız daha da hız kazanacak inancındayım. Cerrahi El Aletlerinin üretim üssü olan Samsun’da bu konuda yapılan çalışmaların takipçisi olacağız. Cerrahi alet üretimi dünyada üç yerde kümelenmiş durumda. Bu şehirler; Almanya'da Tuttlingen, Pakistan'da Sialkot ve Türkiye'de Samsun'dur. Bu avantaj ilimiz için büyük fırsattır. Medikal El Aletleri konusunda bu güne kadar yapılan çalışmalar için emek ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde medikal aletlerin kullanımı tür itibariyle ciddi anlamda artıyor. Bizlerde bu konu da gerekli çalışmaları yapacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.           

Toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve MEDİKÜM yönetim kurulu üyeleri katıldı.

adminadmin