Ekonomi
Giriş Tarihi : 22-01-2014 10:40   Güncelleme : 22-01-2014 10:40

MEDİKÜM’DEN YUSUZ ZİYA YILMAZ’A GÖZ DAĞI!

Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a gözdağı verdi.

MEDİKÜM’DEN YUSUZ ZİYA YILMAZ’A GÖZ DAĞI!
Yusuf Ziya Yılmaz’dan defalarca randevu talep eden ancak hiçbir şekilde görüşme imkanı sağlayamayan MEDİKÜM üyeleri tepkilerini 30 Mart’ta sandıkta göstereceklerini ifade ettiler.

Dünyanın 3. Medikal kümelenme merkezi olan ve Samsun’da 3 yıl önce kurulması planlanan Samsun Medikal OSB ile ilgili faaliyetlerini yürüten MEDİKÜM üyeleri randevu girişimlerin sonuç vermemesi ve sanayicinin yüksek bedelli kiralara adeta mecbur bırakılması durumunun cari açıkta 2. sırada olan tıbbi malzeme ithalatı ile bağdaşmadığını belirtti.

Diğer yandan şahıs arazilerinden oluşan Toybelen Sanayi Sitesi’ni adres göstermesinin de manidar olduğunu söyleyen MEDİKÜM üyeleri adresi gösterenin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın olduğunu belirtti.  “Sanayici yatırımı için ayırdığı bütçe ile toprak mı satın alsın, fabrika mı yapsın, makine mi alsın?” diyen üyeler 30 Mart’ta Samsun Medikal OSB’nin yerinin belirleneceğini de söyledi.

MEDİKÜM üyelerinin oluşturduğu 42 işletmede 1380 çalışanın bulunduğu ve çalışanların aileleri ile birlikte yaklaşık 5 bin oyun nereye gideceği değil, ancak nereye gitmeyeceğinin belli  olduğunu belirten  üyeler, ‘’Samsun için önemli olan bir yapılanmayı ciddiye almayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı biz de ciddiye almıyoruz’’ diyerek tepkilerini ortaya koydular..
adminadmin