Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-01-2020 09:55   Güncelleme : 28-01-2020 09:55

Mehdi İnkârcıları Bilsinler Ki

Mehdi İnkârcıları Bilsinler Ki

Mehdi-i ali Resul yani Peygamber Efendimizin (asm) neslinden gelecek ve İslam düşmanlarına karşı mücadele edecek zatı inkar edenler günümüzde çoğalmıştır. Sahih hadislerde yer aldığı halde Mehdi’yi inkâr etmekten çekinmeyen bu insanlara cevap verme lüzumu doğmuştur.

Cahil insanlara laf anlatmak elbette zordur. Bu nedenle bunların sayılarını çok görüp fazla ciddiye almaya gerek de yoktur. Bunun yerine gerçekleri öğrenmek hakikate pencere açmak için bazı önemli hususları zikretmek gerekiyor.

Öncelikle belirtelim ki Mehdi’yi inkar eden dinden çıkmaz sadece cahil bir Müslüman olarak kabul edilir. Çünkü ehli sünnete göre Mehdi inancı, imanın erkanlarından şartlarından değildir.

Mehdi inkarcılarının dayandıkları en önemli husus; Mehdi lafzının Kuran’da geçmediği iddiasıdır. Gören de diyecek ki; bu inkarcılar Kuran’ın bütününe vakıf ve her ne yazıyor ise bilip anlayacak kapasitede insanlar. Haşa! Kendi bilgisizliklerini dayanak noktası yaparak hadisleri inkar etmek; cehaletin ve ahmaklığın ileri noktasıdır. Bu cinsten zavallılara her daim rastlamak mümkündür.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN