Genel
Giriş Tarihi : 05-10-2016 11:10   Güncelleme : 05-10-2016 11:10

Mehmet Ali Yalçındağ’ın Dijital & Geleneksel Dönem Görüşleri

Mehmet Ali Yalçındağ medya ve teknoloji sektörlerinde yaptığı çalışmalarla olduğu kadar iletişimin reklam alanında yaptığı çalışmalarla da adından sıkça söz ettirmiştir.

Mehmet Ali Yalçındağ’ın Dijital & Geleneksel Dönem Görüşleri

Kariyerine 1990 yılında Doğan Holding’de başlayan Mehmet Ali Yalçındağ ayrıca Yandex Türkiye’de CEO, alibaba.com’un Türkiye distribütörlüğünü ve temsilciliğini yapan E-GLOBER’da Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almıştır.

Bu görevlerinin yanında, 76 ülkede üyesi bulunan Uluslararası Reklamcılık Derneği’nin (International Advertising Association, kısaltma olarak IAA) 2000 ve 2012 yılları arasında Türkiye Başkanlığı’nı üstlenmiştir. İstanbul’da düzenlenen ve reklam sektörünün en önemli marka, ajans, isimlerini ağırlayan ve 2014 yılında yirmi altıncı kez düzenlenmiş olan Kristal Elma Festivali’ne konuşmacı olarak katılan Mehmet Ali Yalçındağ verdiği röportajda reklamın önemini vurgulamıştır. Reklamın bir gider değil, bir yatırım olarak görülmesi gerektiğini belirten Yalçındağ, reklamın markanın ve düzenlenen kampanyaların üzerinde büyük etkisi olduğunu belirtmiştir.

Türkiye’de reklamcı olarak çalışan gençleri çok parlak ve yaratıcı olarak niteleyen Mehmet Ali Yalçındağ geleneksel ve dijital dönem arasındaki geçişin daha hızlı olması gerektiğini ve markalar tarafından reklam yatırımlarının dijitale de ayrılması gerektiğinin altını çizmiştir. Genç reklamcılara ve reklamverenlere geleneksel geçmişin etkisinde kalmamaları gerektiğini ve dijitale gereken önemin verilmesi gerektiğini öneren başarılı iş adamı Yalçındağ uluslararası teknoloji şirketi Yandex’in de bu doğrultuda yolunda emin adımlarla ilerlediğini söylemiştir.

Kaynak: www.kurumsalhaberler.com

 

adminadmin