Genel
Giriş Tarihi : 12-02-2020 09:48   Güncelleme : 12-02-2020 10:19

Mehmetçiğimize Saldırının Bedelini Çok Ağır Ödeyecekler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de kültür-sanat ve edebiyat alanında da vesayet zincirlerinin kırıldığını belirterek, “Şiirleri, kitapları, müzikleri yasaklayan bir ülkeden; şairleri, edebiyatçıları arasında ayrım yapmayan, sanatçılarını ötekileştirmeyen, asırlara sâri zengin kültür mirasına sahip çıkan yepyeni bir Türkiye’ye kavuştuk” dedi.

Mehmetçiğimize Saldırının Bedelini Çok Ağır Ödeyecekler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni”ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin başında, Suriye rejimi tarafından dün gerçekleştirilen saldırıda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, şehitlerin ailelerine de sabırlar diledi.

 

“MEHMETÇİĞİMİZE SALDIRININ BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın gerçekleştirilecek AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda Suriye meselesini ve bundan sonra atılacak adımları detaylı şekilde kamuoyu ile paylaşacağını belirterek, “Gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik. Ciddi manada orada, özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular ama yetmez, daha devam edecek. Çünkü bunlar bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler” dedi.

 

Türkiye’nin kültürel zenginliğini yaşatmak için ömrünü vakfedenleri “Yaşayan İnsan Hazineleri” olarak tanımladıklarını, UNESCO çatısı altında imzalanan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi gereğince de bu konuda her yıl yenilenen bir envanter çalışması yürüttüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözleşmede imzası bulunan her ülke gibi Türkiye’de de Somut Olmayan Kültürel Miras ve Yaşayan İnsan Hazineleri kategorileriyle ilgili belirlenen kriterler çerçevesinde değerlendirmeler yapıldığını ve tespit edilen kişilere ödüller verildiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2008 yılından bu güne her yıl devam eden değerlendirmeler neticesinde Türkiye’de 29 kişi ve bir topluluğun Yaşayan İnsan Hazineleri listesinde; 112 değerin de Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri içerisinde yer aldığını kaydetti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN