Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-09-2018 08:44   Güncelleme : 19-09-2018 08:44

​MEMGE Kursiyerleri Ahilik Kültürüyle Yetişiyor…

​MEMGE Kursiyerleri Ahilik Kültürüyle Yetişiyor…

Türkiye genelinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından en başarılı projelerden birisi olarak seçilen MEMGE (Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor) sektörde birçok iş alanı açıyor.

Bugüne kadar 100’e yakın kişiyi iş sahibi yaparak istihdama katkı sağlayan MEMGE, İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığında ve İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülüyor. Sadece İlkadım ve Samsun’dan değil birçok şehirden de talep gören MEMGE’de eğitimin temelini Ahilik Kültürü oluşturuyor.

MEMGE İŞ VE MESLEK EDİNDİRMENİN YENİ ADRESİ OLDU…

İş ve meslek sahibi olmak isteyenlerin kapısını çaldığı MEMGE’ye başvuru yapmak isteyenlerin sayısı her geçen dönem gittikçe artıyor. 2 yıldır süren ve bu yıl 4’üncüdönem açılışı yapılan kursun 70 kişi kapasitesi bulunuyor. Pasta yardımcılığı, pidecilik, aşçı yardımcılığı ve servis elemanı olarak 4 ayrı kategoride verilen kurslara müracaat döneminde bine yakın kişi başvuru yapıyor. Girişimcilik eğitiminin verildiği kursa başvurular, 15-33 yaş arasında herhangi bir yerde çalışmayanlar arasından komisyon tarafından yapılan mülakatla seçiliyor. Şehir dışından alanlarında uzman eğitmenlerin ve ünlü usta aşçıların gelerek dersler verdiği kurstan mezun olanların % 50’si sektörde istihdam ediliyor. Geçen 3 dönemlik eğitim programında 201 kursiyer 4 farklı branştan mezun olurken 250 kursiyer de KOSGEB Girişimcilik kursundan mezun olmanın sevincini yaşadı.

BALCI; “ÖNCE İŞ VE MESLEK AHLAKI”

Verdiği eğitimin temelini oluşturan ahlak kuralları ile kursiyerlerin iş ahlakı ve aile hayatını olumlu yönde değiştiren MEMGE her anlamda donanımlı personeller yetiştirmeyi amaçlıyor. Proje sorumluluğunu üslenen Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Balcı ilk amaçlarının iş ve meslek ahlakının unutulmamasını sağlamak olduğunu belirtirken; “Bu yola çıktığımızda amacımız gençlerimizi meslek sahibi edindirmenin yanı sıra hayatları boyunca devam edecek olan meslek ahlakını aşılamak oldu. Burada sağladığımız aile ortamı ile kursiyerlerimizle meslek edinmelerinin dışında örnek insan olma kurallarını da paylaşıyoruz. 2’inci yılımızda 4’üncü dönem kursumuza başlamanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da gelecek dönemler için planlamamızı yapıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN TOK’TAN TAM DESTEK SÜRÜYOR

İstihdam hedefli çalışmalara tam destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “MEMGE kursumuza büyük önem veriyoruz. Çünkü burada büyük bir oranda istihdam sağlanırken gençlerimiz güzel bir ortamda sadece mesleklerinin teknik bilgilerini değil ahlak kurallarını da öğreniyor. Ahilik Kültürünün devam etmesine katkı sağlayan ve gençlerimize Ahilik Kültürünü aşılayan eğitmenlerimiz ile örnek bir tablo oluşturarak başarıyı sağlamış olduk. Buradan mezun olan kursiyerlerimiz işe başladıklarında çevrelerinde iyi örnek gösterilen insanlar oluyor. Güzel bir aile ortamının sağlandığı kursta birçok ünlü ustadan önemli bilgiler öğrenme şansı buluyor. Aynı zamanda hizmet sektöründe kentimizin gelişim göstermesine de katkı sağlıyorlar. Ben bu projeye emek harcayan herkese ve mezun olduktan sonra bile bizlerin gurur duyduğu elemanlar olan kursiyerlerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

adminadmin