Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-08-2017 10:03   Güncelleme : 21-08-2017 10:09

​Memge Yeni Dönem Kursu Açılıyor

Türkiye'de birçok şehre örnek gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) tarafından AB Hibe Destekli projeler arasında en başarılı proje olarak birinci seçilen MEMGE (Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor) kursu yeniden açılıyor.

​Memge Yeni Dönem Kursu Açılıyor

PROTOKOL İMZALANDI

İlkadım Belediyesi ve  Samsun Lokantacılar  Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında,  İŞKUR, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği(ESOB), Samsun Muhtarlar Dernek Başkanlığı destekleriyle, 2017-2018 yılı ikinci dönem Mesleki Eğitim Mutfağım'dan  Geçiyor (MEMGE) kursunun protokolü İlkadım Belediyesi Gazi Hizmet Binası Encümen salonunda imzalandı. Protokol imza törenine İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Samsun Lokantacılar  Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, MEMGE proje sorumlusu Elmas Odabaş,  Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun İli Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve mahalle muhtarları katıldı.

GEÇEN SENE YÜZDE 50 İSTİHDAM  YAPILDI.

Bir önceki sene, İlkadım Belediyesi ve projenin başvuru sahibi olan Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında esnaf okulu hüviyetindeki aşçılık okulunda 78 kişi mezun olmuştu.  KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimi,  İŞKUR tarafından günlük 10 AVRO harçlık verildiği, aşçı ve pasta yardımcılığı, pideci ve servis elemanı olarak şehir dışından alanlarında uzman eğitmenlerin ünlü usta aşçıların gelerek dersler verdiği kurstan mezun olanların yüzde 50'si sektörde istihdam edildi.

ÇSGB,TÜRKİYE'YE  ÖRNEK GÖSTERDİ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yüz puan verilerek  ülke genelinde örnek gösterilen kursun Eylül ayında açılması planlanıyor. 15-33 yaş arasında herhangi bir yerde çalışmayanlar arasından komisyon tarafından mülakatla  seçilecek olanlar başvurularını Samsun Lokantacılar  Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na ait "431 76 62" numaralı telefondan başvuru yapabilecek.

 

BALCI; "MUHTARLARDA DESTEK VERECEK"

İlkadım Belediyesi ortaklığında geçen sene projenin başvuru sahibi olarak yürütülen MEMGE aşçılık okulunu bu yıl açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Samsun Lokantacılar  Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı ise,  " Sektöre esnaf yetiştiren bu kursun varlığından herkes oldukça memnun. Geçen sene 78 kursiyerimizin yarısını istihdam ettik. Gençlerimizin meslek sahibi olmaları ve hatta ayrıcalıklı bir eğitim almalarını sağladığımız projemiz geçen sene ki başarısından dolayı çok yoğun bir talep görmekte bizde bu talebi en doğru şekilde değerlendirmek adına yeni dönem için muhtarlarımızdan yardım istedik. Başvurular arasında  en doğru seçimleri yapabilmek için başvuruları muhtarlarımızla değerlendirerek en uygun adayları kursumuza dahil edeceğiz. Bu yeni eğitim döneminde açacağımız kursun çok daha verimli  olacağına inanıyorum. Kursa, verdiği destek sayesinde projenin başarısının ulusal çapta olmasını sağlayan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a teşekkür ederim" dedi.

TOK; "YENİ DÖNEM YENİ İSTİHDAM KAPISI"

İstihdam garantili olarak açılan ve sektöre esnaf yetiştiren MEMGE aşçılık okulumuzun Türkiye'de birçok ile gösterildiğini ifade eden Başkan Erdoğan Tok, " Belediye olarak gençlerimizin istihdam edilmelerine yönelik projelere çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl MEMGE Projesi ile güzel bir ortamda gerçekleştirdiğimiz eğitimler ulusal çapta büyük bir başarı getirdi. Bu başarıyı devam ettirerek hizmet sektöründe görev alacak seçkin elemanlar yetiştirmek için bu yılda Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile protokol imzalamış bulunmaktayız. Yeni eğitim-öğretim dönemde Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) kursunu yeniden açıyoruz. Lokantacılar Odası ile birlikte yürüttüğümüz projenin uygulamasında özverili çalışarak büyük emek ve gayret sarf eden Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı kardeşime ve ekibine teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

 

adminadmin