Genel
Giriş Tarihi : 16-07-2018 08:25   Güncelleme : 16-07-2018 08:25

Memur Adayları Yeni Bakanlardan Atama Bekliyor!

Yeni Bakanların belli olmasından sonra, memur adayları umutlandı. Yeni bakanların personel alımı konusunda ne yol izleyeceği merak ediliyor.

Memur Adayları Yeni Bakanlardan Atama Bekliyor!

Yeni süreçte adaylar taleplerini yeni bakanlara iletiyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli oldu.

Atama bekleyen ziraat mühendisleri, orman mühendisleri, diğer birçok branştan mühendisler, teknikerler ve teknisyenler gibi birçok branştan aday atama bekliyor. Fakıbaba’nın döneminde neredeyse hiç yapılmayan atama konusunda yeni bakanın adım atması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu.

Eski Bakan Ahmet Demircan döneminde birçok atama yapılmış olsa da, özellikle az kadro verilen sağlık yönetimi, tıbbi sekreterlik, lise mezunu hemşirelik, optisyenlik gibi birçok branştan aday artık kendilerine de atama imkanı sunulmasını talep ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu.

Belki de personelin ve atama bekleyenlerin en çok yerinde bulduğu Bakan ataması buldu. Atama bekleyen öğretmenlerin yeni Bakan’dan beklentileri, öncelikle 40 bin ek atama konusunda taleplerinin karşılanması yönünde olacak. Kademeli olarak hem öğretmen açığının kapatılması hem de atanamayan öğretmen sayısının azaltılması isteniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni dönemde en kilit roldeki isim olacak. Zira diğer tüm Bakanlıklara atama izinlerini Maliye veriyor. Maliye ve Hazine Bakanlığı için ise gelir uzman yardımcısı istihdamı, vergi dairelerine memur alımı gibi konularda adım atılması bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu.

Bakan Kurum’dan özellikle çevrenin doktorları olan çevre mühendislerinin atama beklentileri bulunuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan seçildi.

Bakan Turan’dan memur ataması konusunda Karayolları, TCDD gibi önemli bağlı kuruluşlara yerleşmek isteyen adayların beklentileri var. Ayrıca PTT personel alımı için de birçok talep bulunuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, eski müsteşar olarak beklentileri ve talepleri çok iyi biliyor. Özellikle mühendislerin Bakan’dan atama beklentileri dile getiriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy olarak duyuruldu. Bakan Ersoy’un kütüphanelere personel alımı; arkeoloji, antropoloji gibi bölümlerden mezunlara atama şansı yaratması gibi adımlar atması isteniyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar oldu.

Genelkurmay Eski Başkanı Akar’ın MSB bünyesine hem memur alımı hem de uzman erbaş, subay, astsubay gibi askeri personel alımı konusunda irade göstermesi talep ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu oldu.

Atama bekleyen antrenörler, BESYO mezunları kendilerine daha fazla kadro verilmesini talep ediyor.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da görevi çok önemli olacak. Hem Aile Bakanlığından gelen ASDEP personeli alımı talepleri hem de SGK, İŞKUR gibi önemli kurumlara atama talepleri Bakan Selçuk’a yönlendiriliyor. Sosyal hizmetler, yaşlı bakımı gibi birçok bölüm mezunu da Bakan’dan iyi haberler istiyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan oldu.

Gümrük muhafaza memuru olmak isteyen adaylar, İİBF mezunları Bakan Pekcan’dan atama bekliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank oldu.

Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı olan Varank’tan özellikle mühendis ve bilişimci adayların talepleri bulunuyor.

Kaynak: my memur

adminadmin