Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-01-2019 14:36   Güncelleme : 12-01-2019 14:36

Memur-Sen: Kenan Evren’den kalma yönetmeliği tanımıyoruz

Memur-Sen, memurların kravat zorunluğunun kaldırılması için 4 Yıldır Sivil İtaatsizlik Eylemi Yapıyor!

Memur-Sen: Kenan Evren’den kalma yönetmeliği tanımıyoruz

Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği yönetim kurulu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Memur-Sen Konfederasyonu Samsun İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız kahvaltı sonrası yaptığı konuşmasına, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Buraya yerel basının değerli gazetecileri ile sizlerin bize, bizlerin size aktaracağı sorunlar neticesinde kamuoyu oluşturmak amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız” diye başladı.

Gazetecilerin mesleki zorluklarını ve özlük haklarındaki sorunları da dile getiren Yıldız, “Bende bizzat gazete çıkartma girişiminde bulunduğum ve internet haberciliğiyle uğraştığım için gazetecilerin sorunlarını biliyorum, sizin yanınızdayız” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün sadece bir gazeteci günü olarak değil, çalışma koşullarının, sendikal ve yasal haklarının da gündeme gelmesi gerektiğini belirten Memur-Sen Başkanı Yıldız, “basın emekçileri demokrasinin ve kamunun gözü kulağıdır” dedi.

82 MODEL KENAN EVREN YÖNETMELİĞİNİ TANIMIYORUZ

Gazetecilerin sorularına cevap veren Yıldız,  memurların, emeklilerin sendikal hakları için çok uğraştıklarını, hükümet ile birçok kez masaya oturarak enflasyon oranı ve refah oranına göre yeniden 2019’da bir toplu sözleşme olacağını ifade etti.

Kurum ziyaretlerinde kravat takmadıklarına dair bir soru üzerine Memur Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, “"Üniversitede bir akademisyen ve mecliste bir vekil sakal bırakabiliyorsa, kamudaki adam da sakal bırakabilsin, kravat takma mecburiyetinde kalmasın. İki yakamızı bir araya getirmek için illa kravat takmak zorunda kalmayalım diye dört yıldır sivil itaatsizlik eylemi yapıyoruz. Temel hak ve özgürlükler noktasında kılık kıyafet yönetmeliği yeniden ele alınsın. Bu gün bile 82 model Kenan Evren yönetmeliği ile idare ediliyor olmayı uygun bulmuyoruz.

Kamudaki kılık-kıyafet özgürlüğünün kapsamının genişletilmesi, başörtüsü özgürlüğünden yararlananların kapsamında sınırlama yapılmaması ve erkek kamu görevlileriyle ilgili olarak da takım elbise, kravat zorunluluğunun kaldırılması, saç, sakal, bıyık ve favorinin uzunluğuna, şekline yönelik sınırlamalara son verilmesini istiyoruz.

adminadmin