Gündem
Giriş Tarihi : 10-01-2014 14:14   Güncelleme : 10-01-2014 14:14

MENDERES'E DE AYNI TEZGAH!

AK Parti hükümetine karşılık gerçekleştirilen 17 Aralık Operasyonu ile 1960'da bir askeri darbeyle iktidardan uzaklaştırılan merhum başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarına karşı kurulan kirli tezgah arasındaki benzerlik asırlardır bu ülke üzerinde oynanmak istenen oyunları deşifre etti.

MENDERES'E DE AYNI TEZGAH!
AK Parti hükümetine yönelik gerçekleştirilen 17 Aralık komplosu ile 54 yıl önce bir askeri darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti hükümetine karşı gerçekleştiriken kumpas arasında benzerlikler olması akıllara aynı tezgahı getirdi. O günlerde atılan gazete manşetleri ile bugünkü linç kampanyasının benzerlik göstermesi Türkiye'nin üzerine oynanmak istenen oyunları da gözler önüne serdi.
 
17 Aralık'ta AK Parti hükümetini devirmeye yönelik organize edilen rüşvet ve yolsuzluk adı altında gerçekleştirilen operasyon sonrası atılan manşetler bir Demokrat Parti hükümeti için de atılmış.
 
27 Mayıs 1960 askeri ihtilalinden sonra Yassıada mahkemelerinde yargılanan, Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu ile idam edilen Maliye Bakanı Hasan Polatkan için gazetelerde yer alan itibar zedeleyici haberler bize bugün paralel devlet medyasını sergilemeye çalıştığı kirli oyunu hatırlatıyor…
 
 
 
Bugün Halk Bankası üzerinden yapılan devreya sokulmak istenen komplo o gün Ziraat Bankası üzerinden yapıldı. Polatkan'ı ve Demokrat Parti'yi itibarsızlaştırmak Hürriyet gazetesinin bütün imkanlarını seferber etmişti.
 
Hasan Polatkan'ın 16 Eylül 1961′deki idamından sonra suçsuz olduğu anlaşılıp iade-i itibarı yapılmış olsa da Türkiye Demokrasi tarihi bu kara lekeyi ömrü boyunca üzerinde bir yafta olarak taşımaya mahkum olmuştur. Suçsuz bir insanı idam sehbasına götürmek için her türlü karalama yolunu deneyen Hürriyet gazetesi bugün de aynı yöntemleri denemesi onların asıl niyetlerini açık ediyor.
 
Doğan Grubu ve Cemaat Medyası Türkiye'nin 2023 hedeflerine darbe vurarak Erdoğan'sız bir AK Parti hayali kurmuş ancak bu dileğini gerçekleştirememiştir.
 
17 Aralık Cuntası Doğan Grubu ve Cemaat Medyasına attırdığı gazete manşetlerine baktığımızda aynı söylem ve uygulamaları görmek çok da zor olmasa gerek.
 
 
 
Paralel devletin işbirlikçilerinin tek hedefi suçsuz bir insanları ömür boyu mahkem etmek ve büyümeye başlayan bir ülkenin yeniden karanlık günlere dönmesi için her türlü oyunu sahneye koymaya çalışmaktalar.
 
Kirli ittifak 17 Aralık komplosuyla sadece 4 bakanı değil bir ülkeyi idam etmek istediler. 50 yıldır uyguladıkları psikolojik harekat bu kez milletin yüzlerine vurduğu silleyle geri dönmüş ve attıkları manşetler boşa çıkmıştır.

TAKVİM
adminadmin