Genel
Giriş Tarihi : 22-05-2020 17:22   Güncelleme : 22-05-2020 17:30

Meral Akşener öğrenciyken fırında çalışarak emekli olmuş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında bomba gibi bir iddia gündeme düştü.

Meral Akşener öğrenciyken fırında çalışarak emekli olmuş

Gazeteci Hasan Taşkın, Gazeteci Burak Ersemiz’in 1997 yılında Kanal D Haber’de çalıştığı dönemde yaptığı bir haberin arşivini sosyal medyadan paylaşımını köşesine taşıdı.

Taşkın köşe yazısında Meral Akşener hakkındaki iddiaları kaleme alırken, Burak Ersemiz’in “Ben bu haberi izleyince şok oldum. Milletim de bilsin diye yazıyorum. Sesimin çıktığı kadar… Ayrıca, ihbarda bulunuyorum ki, İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in emekliliği ile ilgili bu yazdıklarım araştırılsın, soruşturulsun ve gerçekler ortaya çıksın. Gazetecilik görevimi yapıyorum, yanılıyorsam bundan da mutlu olurum” dediğini yazdıktan sonra şöyle devam etti;

Burak Ersemiz’in haberine göre İçişleri eski Bakanı Meral Akşener, 1997 yılında bakanlıktan ayrıldıktan sonra emekli olmak istemiş ve SSK’ya dilekçe vermiş. Resmi dilekçesinde 18 yaşından 24 yaşına kadar (1974-1980) Kocaeli ili İzmit ilçesi İnönü Caddesi 165 no.lu fırında simitçi olarak çalışmış. Görüntülerde Burak Ersemiz o fırını bulmaya gidiyor ancak simit fırını kapanmış yerine başka bir mağaza açılmış. O mağazanın sahibi de eski fırının sahibi Meral Akşener’in eşi Tuncer Akşener olduğu anlatılıyor. Haberde Akşener’in emekli olmak için SSK’ya verdiği dilekçenin görüntüsü de var.

 

AKŞENER EŞİNİN FIRININDA SİGORTASIZ ÇALIŞTIĞINI BEYAN EDEREK…

İşin ilginç yanı, Meral Akşener sigortasız 6 yıl çalıştığını ifade ediyor ve Tuncer Akşener de eşini sigortasız çalıştırdığını kabul ediyor. Dilekçede sigortasız çalıştığını beyan eden Meral Akşener, devlete borçlanmak istiyor. SSK Genel Müdürü kim biliyor musunuz o dönemde?

Kemal Kılıçdaroğlu…

Evet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’in dilekçesinin gereğini SSK Genel Müdürü olarak yapıyor ve Akşener’i borçlandırarak emekli olmasını sağlıyor. Dahası Tuncer Akşener’de sigortasız işçi çalıştırma suçundan ‘zaman aşımı’ gerekçesi ile kurtuluyor.

 

İSTANBUL’DA ÖĞRENCİYKEN İZMİT’TE FIRINCI OLARAK ÇALIŞMIŞ

Şimdi gelelim haberde yer almayan işin üçkâğıt tarafına. Meral Akşener’in biyografisine göre, Selanik’ten Kocaeli’ye göç eden bir ailenin kızı olan Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 tarihinde Tahir Ömer Bey ve Sıddıka Hanım’ın çocuğu olarak Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde doğdu. 1974 yılında Bursa Kız Öğretmen Lisesi’ni tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. İzmit’te bir taraftan simitçilik yaptı, diğer yandan İstanbul’da okudu.

Peki, İstanbul’da öğrenci iken, İzmit’te eşimin fırınında çalıştım demek ile eskiye dönük borçlanılabiliyor mu? Çalıştığını iddia ettiğin kişi ‘Evet’ derse oluyor. Peki SSK bu durumu neden araştırmadı? Akla ve mantığa uygun olmayan bu beyan ile emeklilik işlemini başlatan ve onaylayanların yaptıkları ortaya çıkmasın mı? Çıksın diye yazdım. Gerçekler zaten bir gün mutlaka ortaya çıkar.

Sevgili Burak’ın haberinin sonunda şu ifade vardı:

‘O simitçilikle hayata atıldı ve hızla yükseldi’

adminadmin