Gündem
Giriş Tarihi : 05-04-2017 11:50   Güncelleme : 05-04-2017 11:50

Meral Akşener ve Erhan Tuncel’inde Avukatları aralarında 30 avukat tutuklandı

Fetö'nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık olan Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu ile Meral Akşener'in avukatı Nuri Polat ve FETÖ'den yargılanan bazı eski emniyet mensuplarının avukatlarının da aralarında bulunduğu 30 avukat tutuklandı. Tutuklamaya sevk edilenlerden 1 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Meral Akşener ve Erhan Tuncel’inde Avukatları aralarında 30 avukat tutuklandı

38 KİŞİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekillerinden Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan toplam 38 kişi dün savcılığa sevk edildi. Sorgusu tamamlanan şüphelilerden 31'i hakkında tutuklama talep edilirken; 7 şüpheli hakkında adli kontrol talebinde bulunuldu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK" TAN TUTUKLANDILAR

Sorguları tamamlanan ve tutuklamaya sevk edilen şüphelilerden aralarında Erdoğan Soruklu'nun bulunduğu 30 şüphelinin "FETÖ / PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verildi. Şüphelilerden Kemal Bayrak'ın ise adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verildi.

"AVUKATLIK GÖRÜNÜMÜ ALTINDA ÖRGÜTÜN AMAÇLARI İÇİN EYLEMLERDE BULUNDULAR"

Savcılığın sevk yazısında; şüphelilerin avukatlık mesleğini yapıyor görünümü altında FETÖ / PDY silahlı terör örgütü yapılanmasının amaçlarını gerçekleştirmek için eylem ve işlemlerde bulunduğu, örgütsel kriptolojik iletişim programı olan Bylock programını kullanarak örgütsel birliktelik ve tavır sergiledikleri, o dönem itibariyle örgüt finansmanını sağlayan Bank Asya'ya örgütsel talimatlara uyarak mevduat yatırıp veya mevduat artışı yaptıkları, örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda algı oluşturmak suretiyle şüphelilerin FETÖ / PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına üye olma suçunu işledikleri belirtildi.

"ERHAN TUNCEL'İN ÖRGÜTSEL KONTROL ALTINDA TUTULABİLMESİ İÇİN AVUKATLIĞINI YAPTI"

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık olan Erhan Tuncel'in avukatı olan şüpheli Erdoğan Soruklu'nun, kapatılan İHSANDER Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi. Yazıda, Soruklu'nun "Bugün itibariyle FETÖ / PDY yapılanmasının örgütsel komplo ve operasyonu olduğu anlaşılan gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesi olayına iştirak eden Erhan Tuncel'in örgütsel kontrol altında tutulabilmesi amacıyla avukatlığını yaptığı" ifade edildi.

 

adminadmin