Güncel
Giriş Tarihi : 17-05-2014 13:58   Güncelleme : 17-05-2014 13:58

MESCİDE DUYGULU AÇILIŞ

Samsun'da Şehit Ahmet Altunoğlu Anadulu İmam Hatip Lisesi bahçesine yapılan uygulama mescidi Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla açıldı. Öğrencilerinin okuduğu ilahi ve şiirler, şehit babalarını duygulandırdı

MESCİDE DUYGULU AÇILIŞ
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in desteğiyle Şehit Ahmet Altunoğlu Anadulu İmam Hatip Lisesi bahçesine yapılan uygulama mescidi cuma namazı öncesinde Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualar eşliğinde açıldı. Namaz öncesi okul öğrencilerinin okuduğu ilahi ve şiirler, şehit babalarını ağlattı.
 
SOMA ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Şehit Ahmet Altunoğlu Anadulu İmam Hatip Lisesi'nin mescid ihtiyacı için devreye giren Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in işadamı ve esnafları yönlendirmesiyle yükselen uygulama mescidi cuma namazı öncesi düzenlenen törenle açıldı. Programda 2010 yılının Mayıs ayında şehit olan Şehit Ahmet Altunoğlu başta olmak üzere, diğer Samsunlu şehitler, Soma'da ki maden kazasında ölen işçiler için dualar okundu. Okul Müdürü Rahmi Sekme, mescidin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, şehitlere rahmet diledi.
 
ŞEHİT BABASINDAN TEŞEKKÜR

Şehit babası Mehmet Altunoğlu da, çocuğunun isminin böyle bir okula verilmesinden dolayı gurur ve onur duyduğunu belirterek, "Burada geleceğimiz olan gençlerimiz yetişecekler. İlim, irfan sahibi, Kuran-ı Kerim okuyan öğrencilerimiz yarın hayata atılıp, işte ben burada eğitim aldım diyecekler. İnanıyorum ki, şehit oğlumda bugün bizle beraber. Allah devletimizden, böyle bir mescidin yapılması için uğraşan Milletvekilimiz Cemal Yılmaz Demir'den, okula küçük büyük katkı sağlayan belediye başkanlarımız, işadamlarımız ve esnafımızdan razı olsun" dedi.
 
Konuşmaların ardından mescide geçilerek, Kuran-ı Kerim okundu. Okulda eğitim alan öğrenciler ilahi ve şiirlerle programa renk kattı. Şehitlerle ilgili söylenen ilahi ve şiirler, mescitte bulunan şehit babalarını duygulandırdı. Programın ardından cuma namazı kılındı.
 
Programa AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, çok sayıda idari ve mülki amir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.
adminadmin