Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-05-2020 14:39   Güncelleme : 25-05-2020 14:44

Meşe Tesisleri İşletmecisi Öztürk Samuk’tan Kamuyona Duyuru!

5 yıldır canik belediyesinde işletme ihalesini alan yüklenici firmanın kiracısı olarak meşe tesislerini işletmekteyiz.

Meşe Tesisleri İşletmecisi Öztürk Samuk’tan Kamuyona Duyuru!

Hem kiraladığımız firmaya hem canik belediyesine 3 yıl her ay çifte kira ödedik.

Kiraladığımız 2.ayda SASKİ kaçak su kullanıyorsunuz ihbarı üzerine yerinde tespit yaptığında Meşe Tesislerinin su saatinden TÜM ORMANLIK ALANI SULADIĞIMIZI öğrendik CANİK BELEDİYESİ su saatinin girişinden ve çıkışından yaklaşık 10 yıl önce kaçak su boruları döşemiş ve tüm ormanlık alanı tesisin saatinden suluyor olduğunu SASKİ sayesinde öğrenmiş bulunduk.

Aynı zamanda kullanıcı durumunda olduğumuz içinde cezaya maruz bırakıldık.

Belediyeye 8 defa dilekçeyle ve ormanlık alana döşenen boruların çeşmelerin yerlerinin resim ve videolarıyla düzeltilmesi yönünde müraacatta bulunduk tutanaklarla sabit olduğu halde ‘’bizi ilgilendirmez biz orayı kiraya verdik’’ diye ilgilenmediler ve 4 yıl boyunca tüm ormanlık alanın sulaması tarafımızdan ödendi.

Ve ormandaki kamu alanı olan yol boyu sokak lambaları yine 4 yıl boyunca tesisin saatine bağlı olduğu için tarafımızdan ödendi.

Belediyenin kullanımı da olan konakta belediye başkanı ve etrafındakiler her akşam sabahlara kadar alem yaparken elektriği,suyu,doğalgazı tarafımızdan ödenmek zorunda bırakılmıştır.

Bu duruma itiraz edince de dönemin bld.bşk. bizi güç durumda bırakmak için usulsüz bir şekilde üzerimizde baskı oluşturmak ve zarar vermek için kanunsuzca ‘’ÜZERİMİZDE KAMU GÜCÜNÜ KULLANARAK ‘’ icra haciz işlemleri yaptırmak suretiyle bizi yaklaşık 35 milyon tl zarar sokmuşlardır.Bölge idare mahkemesine itiraz ettik ve KANUNSUZ İŞLEM YAPTIKLARI MAHKEME TARAFINDAN ONAYLANARAK İPTAL EDİLMESİNE RAĞMEN

2 ay mahkeme kadarına uymamakta direnmişler ve usulsüz işleme sebep olan tüm idareciler savcılığa suç duyurusu yapılarak şikayet edilmişlerdir.

AYRICA BİZE VERDİKLERİ ZARARDAN DOLAYI BELEDİYE HAKKINDA TARAFIMIZDAN BİZE VERDİKLERİ ZARARDAN DOLAYI 35 MİLYON TL.TAZMİNAT DAVASII AÇILMIŞTIR. aramızdaki bu restleşme nedeniyle haksız oldukları halde ve bizi mağdur ettikleri halde yüklenici firmanın sözleşmesini fesh ederek TEMİNAT OLARAK VERİLEN TEMİNAT MEKTUBUNU PARAYA ÇEVİREREK YAKLAŞIK 2 YILLIK KİRAYIDA PEŞİN ALDIKLARI HALDE,, YİNE KİRA ALACAĞIMIZ VAR DİYE YİNE İCRAYA VERDİLER İCRA DAİRESİNE ALACAKLARINI İSPAT EDEMEDİKLERİ VE BÖYLE BİR ALACAKLARI OLMADIĞI İÇİN İPTAL EDİLMİŞTİR. Yinene kira vereceksiniz kira ödemiyorsunuz diye tahliye davası açılmış halen devam etmektedir. (( KONU HER HALİYLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA YAZILI VE TÜM BELGELERİYLE BİLDİRİLMİŞ ANCAK İLGİ GÖRMEMİŞTİR.) buda yetmemiş bize bırakıp gideceksiniz diye mobbing uygulanmış ve yaklaşık 10 yıl kendilerinin ve 4 yıldır da bizim işletme esnasında seslerini çıkarmadıkları ama şimdi işlerine gelmeyince BURASI RUHSATSIZ diyerek yüklenici firmanın önce müzik ruhsatını sonra işletme ruhsatını yok sayarak mühürlemek istediklerini beyanla kendilerine BURADA BU YIL DÜĞÜN,NİŞAN,KINA gibi etkinliği olan birsürü insan MAĞDUR olur.. dediğimizde,,O İNSANLAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ.. SİZİN SORUNUNUZ diyerek HALKIN MAĞDURİYETİNİ BİR KAMU KURUMU ADINA YOK SAYMIŞLARDIR.. görsel basında gösteriş olsun diye resmedilen hizmet anlayışı ASLA BU DAVRANIŞLA UYUM SAĞLAMADIĞI VE SADECE GÖSTERİŞTEN İBARET olduğunu herkes bilmelidir.

KOVİD 19 nedeniyle 3 aydır kapalı olan meşe tesisleri CANİK BELEDİYESİ TARAFINDAN SIRF HALK MAĞDUR OLSUN DİYE SÜRESİZ  MÜHÜRLENMİŞTİR.

BİZE DÜĞÜN,NİŞAN,KINA İÇİN PEŞİNAT VERİP SÖZLEŞME YAPAN HERKESİN ÖDEDİĞİ PARA İADE EDİLECEKTİR. KİMSE ASLA MAĞDUR OLMAYACAKTIR. BU DURUMU VE HALKA YAPILAN HAKSIZLIĞI MAĞDURİYETİ CUMHURBAŞKANINA KADAR İLETECEĞİZ.( BURAYA YAZILAN HERŞEY BELGELİDİR) SAYGILARIMIZLA

Meşe tesisleri.

Recep YAZGANRecep YAZGAN